Συνταγές
Κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ.. τόσο μα τόσο νόστιμο φαγητό!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ανδριάνα Μεϊντανά – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο λάδι και σωτάρω τον κιμά μου (1 κιλό μοσχαρίσιο).
Στην συνέχεια ρίχνουμε 2 κομμένα κρεμμύδια (1 φρέσκο και ένα ξερό) και 3 σκελίδες σκόρδο σε μικρά κομματάκια και συνεχίζω το σωτάρισμα.
Σβήνουμε με κονιάκ ή κρασί.
Βάζουμε μια κουταλιά της σούπας πελτέ, ντοματάκια κονκασέ, χυμό ντομάτας, ψιλοκομμένο μαϊντανό, ξυλάκι κανέλα, 3 κόκκους μπαχάρι, 3 γαρύφαλλα, αλάτι, πιπέρι, λίγο μπούκοβο.
Σε χαμηλή φωτιά για 35-40 λεπτά.
Μόλις γίνει ο κιμάς μας, πετάμε το μπαχάρι και την κανέλα και αφού κρυώσει λίγο, ρίχνουμε τυρί τριμμένο, φρυγανιά τριμμένη και ανακατεύουμε, ρίχνοντας και λίγη από την σάλτσα ντομάτας που έχουμε φτιάξει.
Σάλτσα ντομάτας.
Σε ένα κατσαρολάκι με λίγο λαδάκι σωτάρουμε 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, ρίχνω μισό πουμαρό, φρέσκια ντομάτα , ντοματίνια σε κομματάκια, αλάτι, πιπέρι, λίγο αποξηραμένο βασιλικό, λίγο νεράκι. Το αφήνω για λίγο να σιγοβράσει..
Φτιάχνουμε την μπεσαμέλ… (Η συνταγή που φτιάχνω το παστίτσιο)
Λαδώνουμε ελαφρώς το ταψί μου, ρίχνω λίγη φρυγανιά τριμμένη, λίγη σάλτσα από την σάλτσα ντομάτας, λίγη μπεσαμέλ και γεμίζω τα κανελόνια μου με τον κιμά μου…
Μόλις γεμίσουμε το ταψί, ρίχνω από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας και την μπεσαμέλ.
Στην συνέχεια ρίχνουμε τυρί τριμμένο, φρυγανιά τριμμένη και λίγο βουτυράκι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° στον αέρα για 25 λεπτά.
Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για αλλά 20 λεπτά
Η Συνταγή είναι από Ανδριάνα Μεϊντανά– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.