Συνταγές
Κανελόνια με κιμά! Αυτά ζεστά είναι μαγικά..
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 πακέτο κανελονια
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο ελιά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκόρδο σκόρδο ψιλοκομμένη
1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί Αλάτι πιπέρι παπρικα
2 μπαχάρια
Λίγη κανέλα
2 ντομάτες στον τρίφτη
Λίγη ζαχαριτσα
1 κ.σ Πελτέ ντομάτας
Για την σάλτσα ντομάτας
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκ σκόρδο ψιλοκομμένο
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 ποτ χυμό ντομάτας
Λάδι αλάτι πιπερι πάπρικα Λίγη ζαχαριτσα λίγο βασιλικό
Για την μπεσαμελ
100 γρ βούτηρο
100 γρ αλέυρι
1 λιτρο γαλα φρεσκο
1 αυγό
Λιγο μοσχοκάρυδο τριμμένο.
100 γρ τριμμένο τυρί που λιώνει
Εκτέλεση:
Για την μπεσαμελ
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε σε μέτρια φωτιά το βούτυρο προσθέτουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε μερικά λεπτά να ψηθεί το αλεύρι.
Εντω μεταξύ έχουμε ζεστάνει το γάλα.
Ρίχνουμε μέσα στο αλεύρι λιγο απο το ζεστό γάλα και με σύρμα ανακατεύουμε καλά σιγά-σιγά.
Προσθέτουμε και το υπόλοιπο γάλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το αυγό και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
Φτιάχνω τον κιμά.Σε λίγο λάδι βάζω τον κιμά και τον πιέζω με το πιρούνι να τσιγαριστεί καλά και να σπάσει προσθέτω το κρεμμύδι το σκόρδο και συνεχίζω το τσιγαρισμα προσθέτω και την πιπεριά και αφού μαραθεί ριχνω τις ντομάτες την ζάχαρη και το κρασί.
Αφήνω να εξατμιστεί προσθέτω τον πελτέ αλάτι πιπέρι την πάπρικα τα μπαχάρια την κανέλα λίγο νερό και αφήνω 30 ώρα περίπου να βράσει και να μείνει με το λάδι του .Αφήνω λίγο να κρυώσει.
Σε ένα ταψακι βάζω λίγο λάδι γεμίζω τα κανελονια με τον κιμά Ρίχνω την σάλτσα ντομάτας να φτάνει λιγο κάτω από την μέση του ταψιου στρωνω την μπεσαμελ το τυρί από επάνω και ψήνω στους 180 βαθμούς 30 ώρα περίπου ανάλογα τον φούρνο σας
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.