Συνταγές
Απίθανο λαχταριστό και πεντανόστιμο φαγητό – κανελόνια με κιμά και τυρί
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για τον κιμα
Κιμας μοσχαρισιος εγω προτιμω απο το μερος ελια
2 μεγαλα κρεμμυδια
2 σκ σκορδο
σαλτσα
μαιντανος
αλατι,πιπερι αλλες φορες βαζουμε κανελιτσα και αλλες βαζω μπαχαρι
ξυδι για το σβησιμο του κιμα και ελαιολαδο για το τσιγαρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε πρωτα τον κιμα σκετο στην κατσαρολα μεχρι να απορροφήσει ολα του τα υγρα ,τον σπαμε καλα με ενα πιρουνι να μην μενουν χονδρα κομματια,τελος τον σβηνουμε με το ξυδι για να σπαει αυτη η μυρωδια του κρεατος
ριχνουμε το λαδι τα κρεμμυδια το σκορδο τον μαιντανο, και βαζουμε 4 μεγαλες κουτ της σουπας σπιτικη σαλτσα ,τα μπαχαρικα μου λιγο νερακι και στην χυτρα μου για 20 λεπτα
Ανοιγουμε και αν εχει νερο μεσα συνεχιζουμε με ξεσκεπαστη την κατσαρολα μεχρι να δεσει η σαλτσα του..
Γεμιζουμε τα κανελόνια και τα βαζουμε σε ταψι ριχνουμε μπολικο τυράκι κ νερο περίπου να τα σκεπάζει ψήνουμε μεχρι να γίνει το φαγητό στους 180.
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις υπέροχα κανελόνια με σπανάκι και τυριά , πεντανόστιμο και λαχταριστό φαγάκι
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Sophia Gazi -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο κανελόνια
1/2 κιλό σπανάκι ψιλοκομμένο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
1κς βούτυρο
200 γρ μοτσαρέλα
200 γρ ανθότυρο
200 γρ γκούντα τριμμένη
400 ml κρέμα γάλακτος
Αλάτι πιπέρι άνηθο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το σπανάκι και το Στραγγίζουμε
Το σοτάρουμε μαζί με τα κρεμμυδάκια και το βούτυρο , προσθέτουμε αλάτι , πιπέρι κι άνηθο κι αφήνουμε να κρυώσει
Μόλις κρυώσει προσθέτουμε τη μοτσαρέλα και το ανθότυρο , ανακατεύουμε και γεμίζουμε τα κανελόνια μας
Τα βάζουμε σε εάν πυρεξ αφού το έχουμε αλείψει με λίγο λάδι ή βούτυρο , περιχύνουμε με τη κρέμα γάλακτος (πρέπει να τα καλύπτει καλά) πασπαλίζουμε με τη γκούντα και ψήνουμε στους 200 για 40’
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Sophia Gazi -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”