Συνταγές
Κανελόνια με απίθανη νοστιμιά – πριν λίγο βγήκε από το φούρνο και το μισό έγινε ήδη καπνός
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Christos Kesisoglou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Κανελόνια
Σπανάκι (κατεψυγμένο ή φρέσκο, ότι έχετε)
1 μεγάλο κρεμμύδι
10 μανιτάρια φρέσκα (αν έχετε κονσέρβα δεν πειράζει).
1 καρότο
Τυριά (ότι σας περισσεψε)
1 κουτί ρικότα
Μισό κουτί τοματοχυμο
Αλάτι, πιπέρι, μυρωδικά (ότι θέλετε βάζετε).
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μουλτι κόβετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε σε τηγάνι με λάδι. Μολις τσιγαριστεί ελαφρως ριχνουμε τα μανιταρια (επισης στο μούλτι) και ανακατεύουμε. Συνεχιζουμε με το καρότο (ναι και αυτό στο μούλτι) και αμέσως μετά βάζετε το σπανάκι (εγώ έβαλα κατεψυγμένο) . Αφού χάσει όλα τα υγρά του το μείγμα , βάζουμε τα τυριά, τα μυρωδικά (αλάτι αν θέλετε επιπλέον) και πιπέρι.
Σήμερα έβαλα δυόσμο, θυμάρι και λίγο κουρκουμά.
Γεμίζουμε τα κανελονια ένα – ένα και αραδιάζουμε στο ταψί.
Αραιωνουμε τον τοματοχυμό με νερό ( το δικό μου ταψί παίρνει τρία μεγάλα ποτήρια νερό) και με αυτό περιχύνουμε τα κανελόνια. Από πάνω ριχνουμε λίγο εξτα τοματοχυμό για το εφέ, καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο για 40 λεπτά στους 180.
Γιατί όπως και να το κάνουμε ένα σπιτικό φαγητό είναι πιο υγιεινό από ένα αντίστοιχο που θα αγοράσουμε απ’ έξω.
Για συνταγές και νόστιμες λύσεις την κάθε στιγμή που θέλεις να μαγειρέψεις..
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!
Η Συνταγή είναι από Christos Kesisoglou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.