Συνταγές
Καλύτερο ψωμί από του εμπορίου.. αφού ξέρουμε τι βάζουμε.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Ένα ψωμί της γάστρας. Γρήγορα και νόστιμο.
Η συνταγή είναι από Efi Lazopoulou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το κιλό αλεύρι, δύο φακελάκια ξηρή μαγιά, 1 κτγ. αλάτι και 1 κτγ. ζάχαρη. Προσθέτουμε 5 κτσ. ελαιόλαδο και χλιαρό νερό όσο πάρει μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός.
Σκεπάζουμε με ζελατίνη και το βάζουμε για τουλάχιστον 3-12 ώρες στο ψυγείο ώσπου να διπλασιάσει τον όγκο του.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς και βάζουμε την γάστρα, σκεπασμένη με το καπάκι, να κάψει καλά για 30 λεπτά πριν ξεκινήσουμε το φούρνισμα του ψωμιού. Εγώ προσωπικά την ζύμη βγαζωντας από το ψυγείο την βάζω κατευθείαν στην γάστρα χωρίς να την ξαναζυμώσω.
Παίρνει το σήμα της από μόνη της. Ψήνω για περίπου μια ώρα.
Η συνταγή είναι από Efi Lazopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για Ψωμάκι χωρίς μαγιά,με μπύρα!!
Απίστευτα πανεύκολο ψωμάκι χωρίς μαγιά, με μπύρα!!
Η συνταγή είναι της κ.Mirsinh Xanthoulh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-1 κουτάκι μπύρα 330 ml.
-1,5 κουταλάκι αλάτι
-1 κουταλάκι μπέικιν
-1 κουταλάκι ζάχαρη
-2 κτσ. ελαιόλαδο
-σταρένιο αλεύρι περίπου 650 γρ., (θα δείτε το ζυμάρι με το μάτι θα πρέπει να μην κολλάει στα χέρια και να μην είναι σφιχτό)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε την μπίρα με το αλάτι, την ζάχαρη, το λάδι, το μπέικιν και προσθέτουμε το αλεύρι. Ζυμώνουμε για περίπου 10 λεπτά .
Βάζουμε το ζυμάρι σε λαδομένη λεκάνη και σκεπάζουμε με μεμβράνη για 30 λεπτά.
Έπειτα βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί πλάθουμε το ψωμί, χαράζουμε αλευρώνουμε και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά.
Η συνταγή είναι της κ.Mirsinh Xanthoulh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.