Συνταγές
Ένα φαγητό γεμάτο από φοβερή νοστιμιά – καλαμάρια κρασάτα στο φούρνο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αναστασια Βλαχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό καλαμάρια
3 μεγάλα κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.σ. πελτέ
3 μεγάλες ώριμες ντομάτες (εγώ έβαλα από τις ροζ ντομάτες που κατάψυξα το καλοκαίρι )
1 κούπα νες ελαιόλαδο
1/2 κούπα νες λευκό κρασί
αλάτι πιπέρι
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα κομμένα καλαμάρια μέσα και τα ανακατεύουμε …Μέχρι να φύγουν τα υγρά τους…
Στη συνέχεια και αφού εξατμιστεί το νερό προσθέτουμε το ελαιόλαδο τα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες χοντρές τα ανακατεύουμε για λίγο…να μαλακώσουν..μαζί με το σκόρδο κομμένο σε φετουλες και προσθέτουμε το πελτέ.
Ανακατεύω και σβήνω με το κρασί.
Μόλις εξατμιστεί Ρίχνουμε μέσα τις ντομάτες κομμένες σε χοντρά κυβάκια , το αλάτι ..το πιπέρι και λίγο νερό…
Το μαγειρεύουμε περίπου 30′.
Βαζουμε κ λίγες πράσινες ελιτσες
Εάν τα καλαμάρια σας είναι κατεψυγμένα μπορείτε να τα βάλετε για 30′ με σόδα για να μαλακώσουν.
Τα φρέσκα δεν χρειάζονται.
Για τις πατάτες …που μοιάζουν…σα τηγανιτές…Ενώ είναι στο φούρνο..
Αφού τις πλυνουμε πολλές φορές για να φύγει το άμυλο τις στεγνώνουμε λίγο με χαρτί κουζίνας και τις πασπαλιζω με πάπρικα γλυκιά ,αλάτι λίγο ελαιόλαδο και λιγο σιμιγδαλι ψιλό….. τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220° μέχρι να πάρουν χρώμα.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Η Συνταγή είναι από Αναστασια Βλαχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.