Συνταγές
Νηστίσιμα Κουλουράκια Κανέλας με κόκκινο κρασί! Τα πιο νόστιμα απ’ όλα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Σαρακοστή χωρίς κουλουράκια κανέλας δεν γίνεται. Σήμερα σου δείχνουμε πως να φτιάξεις με απλά υλικά αυτά τα νόστιμα κουλουράκια με κόκκινο κρασί εύκολα και πολύ γρήγορα.
Υλικά (50 κομμάτια)
250 γρ ζάχαρη
300 ml σπορέλαιο
100 ml κόκκινο κρασί
2 βανίλιες
1 κουταλάκι κανέλα
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
200 ml χυμό πορτοκαλιού
1/3 κουταλάκι σόδα
1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
1/2 φακελάκι μπέικιν
Εκτέλεση
Διαλύουμε αρχικά σε ένα μπολ την ζάχαρη στο λάδι. Στην πορεία προσθέτουμε το κρασί, τις βανίλιες, την κανέλα, το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια σε άλλο σκεύος, στον χυμό πορτοκαλιού ρίχνουμε την σόδα, ανακατεύουμε να αφρίσει και τα προσθέτουμε στο μείγμα του προηγούμενου βήματος.
Συνεχίζουμε και προσθέτουμε περίπου το μισό αλεύρι, το μπέικιν και δουλεύουμε. Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη για 15-20 λεπτά να ξεκουραστεί.
Αφού αφήσουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί, κάνουμε κατόπιν 50 κορδόνια και τα γυρνάμε σε κουλουράκια.
Τα βουτάμε από την μία πλευρά στην ζάχαρη και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Τέλος, ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσουν.
Έτοιμα τα κουλουράκια κανέλας και για αυτή τη νηστεία! Καλή απόλαυση!
Δες τη συνταγή βήμα-βήμα στο βίντεο που ακολουθεί:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!