Συνταγές
Πολύ ωραία μαγειρεμένο και γεμάτο νοστιμιά πιάτο με καλαμάρια και ρύζι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από ” Αναστασια Βλαχου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό καλαμάρια
1 κούπα νες ελαιόλαδο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1 κ.σ. πελτέ
2 ντομάτες ώριμες μεγάλες
1/2 κρασοπότηρο ούζο
αλάτι πιπέρι
300γρ ΚΙΤΡΙΝΟ ρύζι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζουνε το κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια με λίγο νερό για να φύγει η σπιρτάδα του στη συνέχεια Ρίχνουμε τα καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες τα ανακατεύουμε μέχρι να φύγουν τα υγρά τους και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε καλά και κατόπιν ριχνουμε πελτέ. Συνεχίζουμε για λίγο το ανακάτεμα και σβήνουμε με το ούζο.
Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ Ρίχνουμε τις ντομάτες κομμένες σε κυβάκια στη κατσαρόλα για 30′. Όταν ανοίξουμε τη κατσαρόλα προσθέτουμε το ρύζι, το αλάτι και το πιπέρι και σιγά σιγά προσθέτουμε το ζεστό νερό και μαγειρεύουμε για αλλά 20′.
Εάν τα καλαμάρια σας είναι κατεψυγμένα μπορείτε να τα βάλετε για 30’σε ένα λεκανακι με σόδα.
Αυτό βέβαια μπορεί να γίνει κ με τα φρέσκα!!!
Θα γίνουν πολύ πιο αφράτα…Και τα ξεπλένεται μετά πολύ καλά!!
Για τα βραστά..βάζω μαζί με το νερό τις πατάτες + αλάτι χοντρό και μόλις αρχίζει το βράσιμο Ρίχνω τα κολοκυθάκια και τα βράζω όλα 22′.
Όταν τα βγάλω Ρίχνω σ’αυτό το νερό τα βλήτα και τα βράζω για άλλα 3′ -5′.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από ” Αναστασια Βλαχου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”