Συνταγές
Πολύ ωραίο φαγάκι πεντανόστιμο – ζουμερό όσο πρέπει καλαμάρια γιουβέτσι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αναστασια Βλαχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό καλαμάρια
1 κούπα νες ελαιόλαδο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ή 2 μικρά
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ. πελτέ
3 ντομάτες ώριμες
1/2 κρασοπότηρο ούζο
αλάτι πιπέρι
400γρ χοντρό κριθαράκι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζουνε το κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια με λίγο νερό για να φύγει η σπιρτάδα του στη συνέχεια Ρίχνουμε τα καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες τα ανακατεύουμε μέχρι να φύγουν τα υγρά τους και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε καλά και κατόπιν ριχνουμε πελτέ. Συνεχίζουμε για λίγο το ανακάτεμα και σβήνουμε με το ούζο.
Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ Ρίχνουμε τις ντομάτες κομμένες σε κυβάκια και ψήνουμε στη χύτρα για 10′ ή σε ανοιχτή κατσαρόλα για 30′. Όταν ανοίξουμε τη κατσαρόλα προσθέτουμε το κριθαράκι, το αλάτι και το πιπέρι και σιγά σιγά προσθέτουμε το ζεστό νερό και μαγειρεύουμε για αλλά 15 με 18′.
Εάν τα καλαμάρια σας είναι κατεψυγμένα μπορείτε να τα βάλετε για 40’σε ένα λεκανακι με σόδα.
Θα γίνουν πολύ πιο αφράτα…Και τα ξεπλένετε μετά πολύ καλά
Η Συνταγή είναι από Αναστασια Βλαχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για αγαπημένο φαγητό το γιουβέτσι
Η Συνταγή είναι από κ. Sofia Giampoldaki– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 κρεμμύδι
1 κιλό μοσχάρι (ποντιακή ποιο μαλακό)
Αλάτι
Πιπέρι κόκκινο
250ml σάλτσα
200ml Λάδι
Νερό
1σακουλακι κριθαράκι
Εκτέλεση
Βράζουμε και ξαφριζουμε η πετάμετο πρώτο νερό για το κρέας
Στη συνέχεια το βράζουμε στη χύτρα για 20λεπτα σε σιγανη φωτιά
Ετοιμάζουμε το κριθαράκι
Τσιγαριζουμε το κρεμμύδι και βάζουμε ολλα τα υλικά αλατι,πιπέρι ,σάλτσα, κριθαράκι ,να σιγοβρασει για 15 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια να μη μας κόλλησει
Μετά βάζουμε σε πιρεξ το κριθαράκι με το κρέας δεν πετάμε το νερό που έχει το κρέας το βάζουμε στο πιρεξ για 20 λεπτά στο φούρνο σε θερμοκρασία 150 με 180
ΠΡΟΣΟΧΗ
Θέλει συνέχεια νερό για να μην μας κολλήσει το κριθαράκι
Η Συνταγή είναι από κ. Sofia Giampoldaki– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.