Συνταγές
Καλή μας όρεξη – Σπανακόπιτα τραγανή αφράτη και πεντανόστιμη
Η Συνταγή είναι από Μαρία Βασιλακοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για το φύλλο
2 ποτηρια νερό
4 κουταλιε σουπας ελαιοάδο
1 κουταλιά σούπας αλάτι
2 κουταλιές ξύδι
Αλεύρι οσο παρει να γινει μια ευπλαστη ζύμη
Βγαίνουν15
Γέμιση
2κιλα σπανάκι
Παζια
Τσουκνίδα
1 μαστάκι μεγάλο κρεμυδάκια φρέσκα
1 πρασο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζω πλένω τα χόρτα τα αφηνω να στραγγισουν εγώ το κάνω απο την προηγούμενη μέρα ρίχνω αλάτι τα τρίβω και ριχνω 1 κούπα
ελαιόλαδο
Αφου κανει τη ζυμη και την εχω ξεκουράσει ανοίγω τα φύλα
ραντιζω με λαδι γέμιση και τα κανω μπαστούνια λιγο λαδι απο πανω λιγο νερακι τη ραντιζω και ψήνουμε 220 βαθμούς αντίσταση 1 ωρα και10 λεπτά ανάλογα το φούρνο
Η Συνταγή είναι από Μαρία Βασιλακοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις φανταστικά πολύ ωραία φτιαγμένα τρίγωνα σπανακοπιτάκια
Η Συνταγή είναι από κ. Reggina Filippou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά :
για την γέμιση :
1 κιλό σπανάκι χοντροκομμενο, δυο πράσα σε ροδέλες, ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο, κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, ανιθο ψιλοκομμένο, μάραθο ψιλοκομμένο, τρία αυγά, 200 γρ ανθότυρο, 250 γρ φέτα, τρεις κουταλιές ξηρή μυζηθρα τριμμένη, δυο κουταλιές ρύζι, αλάτι, πιπέρι, λάδι
Εκτέλεση
Αχνιζουμε τα χορταρικά να μαλακώσουν και να πιουν τα υγρά τους. Αφήνουμε να κρυωσουν και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Απλώνουμε ένα φύλλο πάνω στο τραπέζι και το κόβουμε σε λωρίδες. Αλείφουμε κάθε λωρίδα με ηλιέλαιο και βαζουμε μια κουταλιά γέμιση.
Τυλιγουμε σε τρίγωνα. Τα τρυπαμε με ένα πιρούνι και τα αλείφουμε με ηλιέλαιο, ραντίζουμε με νερό και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 μέχρι να ροδίσουν
Η Συνταγή είναι από κ. Reggina Filippou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.