Connect with us

Συνταγές

Κέικ φρούτων Νταντί με πλούσια φρουτώδη γεύση και αμύγδαλο στο στολισμό

Published

on

Dundee Cake 7

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “healthybreadbysophia”

ΥΛΙΚΑ
Για τη σπιτική σάλτσα μήλου

2 μεγάλα μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
1 πορτοκάλι φρεσκοστυμμένος χυμός
1/3 κούπας νερό προαιρετικά εμφιαλωμένο

Μείγμα φρούτων
4 κουταλιές της σούπας γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι (ξύσμα) στραγγισμένο από το σιρόπι του και ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας γλυκό του κουταλιού σύκο στραγγισμένο από το σιρόπι του και ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας γλυκό του κουταλιού κεράσι στραγγισμένο από το σιρόπι του, τα κεράσια κομμένα στη μέση
2 κουταλιές της σούπας σταφίδες ξανθές, σουλτανίνα
1 κουταλιά της σούπας μαύρες Κορινθιακές σταφίδες
1 κουταλιά της σούπας πιπερόριζα ζαχαρωμένη, ψιλοκομμένη
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένα δαμάσκηνα ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας κράνμπερι αποξηραμένα, κομμένα
2 κουταλιές της σούπας φράουλες (ολόκληρες) αποξηραμένες, ζαχαρωμένες, ψιλοκομμένες
2 κουταλιές της σούπας ακτινίδιο αποξηραμένο σε ζαχαρωμένες φέτες, ψιλοκομμένο

Για το κέικ
3/4 κούπας ηλιέλαιο και λίγο επιπλέον για το άλειμμα του ταψιού
3/4 κούπας καστανή ζάχαρη Demerara
1 πορτοκάλι ξύσμα και φρεσκοστυμμένος χυμός
1 κούπα σάλτσα μήλου
4 κουταλιές της σούπας ρούμι
2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα ροδάκινο
2 κούπες αλεύρι πολυτελείας (τύπου Π)
1/2 κούπας αλεύρι αμυγδάλου
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
40 αμύγδαλα αποφλοιωμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη σπιτική σάλτσα μήλου
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια μεσαία κατσαρόλα την οποία τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 10′ έως ότου μαλακώσει το μήλο. Αποσύρουμε από τη φωτιά κι αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς σε θερμοκρασία δωματίου. Έπειτα πολτοποιούμε.

Μείγμα φρούτων
Το μείγμα ψιλοκομμένων φρούτων που σας προτείνω πετυχαίνει το βέλτιστο οπτικό αποτέλεσμα καθότι διαθέτει πληθώρα χρωμάτων και τον αρμονικό συγκερασμό διαφορετικών γεύσεων κι αρωμάτων, όπως τη σπιρτάδα της πιπερόριζας με το οινικό άρωμα της σταφίδας, τη γλυκύτητα της φράουλας με την υπόξινη γεύση του ακτινίδιου και με τη δροσερή γεύση του πορτοκαλιού. Το μείγμα ψιλοκομμένων φρούτων που σας προτείνω σας εξασφαλίζει ένα άκρως εντυπωσιακό γιορτινό επιδόρπιο πλούσιο σε αρώματα, χρώματα και γεύσεις.

Βέβαια, υπάρχει χώρος για πειραματισμούς. Τα ψιλοκομμένα φρούτα (αποξηραμένα, ζαχαρωμένα) της συνταγής είναι 2 κούπες.

Για το κέικ

Προετοιμάζουμε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση 26×7εκ. ως εξής: Με πινέλο λαδώνουμε με λίγες σταγόνες ηλιέλαιου το εσωτερικό και τα τοιχώματα της φόρμας. Σχεδιάζουμε με μολύβι τον πάτο της φόρμας σε φύλλο λαδόκολλας, κόβουμε τον κύκλο και τοποθετούμε στη βάση της φόρμας. Κόβουμε μια λωρίδα λαδόκολλας πλάτους περίπου 10εκ. και μήκους περίπου 90εκ. την οποία κολλάμε περιμετρικά στα τοιχώματα της φόρμας.

Την ένωση των δύο άκρων της λωρίδας την κολλάμε με λίγο ηλιέλαιο, αν χρειαστεί. Με πινέλο λαδώνουμε εκ νέου με λίγες σταγόνες ηλιέλαιου το εσωτερικό και τα τοιχώματα της φόρμας που είναι πια στρωμένα με λαδόκολλα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.

Σε βαθύ μπολ τοποθετούμε το ηλιέλαιο και τη ζάχαρη κι αναμειγνύουμε καλά. Έπειτα προσθέτουμε στο ίδιο μπολ το ξύσμα και τον χυμό του πορτοκαλιού, τη σπιτική σάλτσα μήλου, το ρούμι και τη μαρμελάδα ροδάκινο κι αναδεύουμε καλά.
Με τη χρήση σπάτουλας σιλικόνης αναμειγνύουμε σε άλλο μπολ τα στερεά υλικά: το αλεύρι, το αλεύρι αμυγδάλου, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

Τοποθετούμε 2-3 κ.σ. από το μείγμα των στερεών υλικών στο μπολ με τα ψιλοκομμένα φρούτα κι αναδεύουμε καλά.
Μεταφέρουμε σταδιακά το μείγμα των στερεών υλικών στο μπολ με το μείγμα των υγρών υλικών κι αναμειγνύουμε ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω με τη σπάτουλα.

Τέλος προσθέτουμε τα φρούτα κι αναδεύουμε απαλά.
Μεταφέρουμε με προσοχή το μείγμα στη φόρμα.

Ισιώνουμε την επιφάνεια της ζύμης με τη σπάτουλα. Τοποθετούμε σε σχήμα ομόκεντρων κύκλων τα αμύγδαλα στην επιφάνεια της ζύμης.
Ψήνουμε για 70′.
Αφήνουμε να κρυώσει εντός της φόρμας σε θερμοκρασία δωματίου.

Ξεφορμάρουμε κι αφήνουμε να κρυώσει σε σχάρα.

Καλό είναι να σερβίρουμε την επομένη, ώστε να έχει κρυώσει πλήρως το κέικ φρούτων.

Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : healthybreadbysophia

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Το Πάσχα πλησιάζει – συνταγή για τσουρέκια με ίνες και μοσχομυριστά!

Συνταγές7 ώρες ago

Κάπου κάπου χρειάζεται! Είναι κάποιες μέρες που δεν θες τίποτα να φτιάξεις..

Συνταγές9 ώρες ago

Τραγανά τυροπιτάκια κουρού – πετυχημένα και νόστιμα

Συνταγές11 ώρες ago

Έτοιμο και το παγωτό μας βανίλια με μπισκότα ορεο

Γλυκα13 ώρες ago

Ένα ξεχωριστό γλυκο σε γεύση και άρωμα – γλυκό Φυστίκι Αιγίνης πράσινο

Συνταγές15 ώρες ago

Φανταστική σπανακοτυρόπιτα με πολύ ωραίο τραγανό φύλο!!

Συνταγές17 ώρες ago

Σούπα με λαχανικά και βραστή γίδα – χορταστική και γευστική

Συνταγές17 ώρες ago

Είναι σκέτο γλύκισμα! Έτσι φτιάχνονται σωστά οι μελιτζάνες στο φούρνο!

Συνταγές1 ημέρα ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές1 ημέρα ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές2 ημέρες ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές2 ημέρες ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές2 ημέρες ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές2 ημέρες ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές2 ημέρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές2 ημέρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές2 ημέρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές3 ημέρες ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές3 ημέρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές3 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές4 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές4 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές4 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές4 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές4 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Exit mobile version