Συνταγές
Για σήμερα μία φρουτόπιτα με μπισκοτένια γεύση και τριμμένη ζύμη από πάνω
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την ζύμη…
Έλιωσα στο μουλτι,5 μπισκότα πτιμπερ, μισό κεσεδάκι καλαμποκελαιο , 2 αυγά, μισό πακέτο βούτυρο βιταμ, 2 βανιλιες, 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη. Τά ρίχνω σέ μπωλ και ρίχνω 500 γρμ αλεύρι γοχ και 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι ολικής άλεσης σέ αυτή την αναλογία όμως. Θέλουμε μια ζύμη σφιχτή. Την βάζω σέ μεμβράνη και τοποθετώ στην κατάψυξη για 30′ να παγώσει.
Για την γέμιση.
Πάλι στο μουλτι όχι να γίνουν πολτός, 2 καθαρισμένα μήλα, 4 βερίκοκα, τά ρίχνω σέ κατσαρολακι με το χυμό από μισό λεμόνι , προσθέτω, μισή κούπα μαρμελάδα μούσμουλα από πέρυσι που είχα, μισή κουταλιά της σούπας κανέλα κοφτή και λίγο μοσχοκάρυδο. Βράζω για 15′ σέ σιγανή φωτιά και αφήνω να κρυώσει.
Εκτέλεση…
Βασικά θέλουμε αποσπώμενη φόρμα αλλά εγώ δεν έχω.. Οπότε στρώνω το περισσότερο μείγμα ζύμης, κάτω σέ ταψί 32 νούμερο με αντικολλητικό χαρτί από κάτω βρεγμένο.
Ύστερα ρίχνω τα φρούτα και 1 κουταλιά βύσσινο γλυκό του κουταλιού ξέχασα να πω , και από πάνω τρίβω την λιγότερη ζύμη στο χοντρό τρίφτη εκεί που τρίβουμε το κρεμμύδι. Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 αεροθερμο φούρνο για 30′ το ανώτερο. Όταν λίγο κρυώσει ή φρουτοπιτα πασπαλίζω με άχνη ζάχαρη..
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα μας Θυμηθείς
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.