Συνταγές
Κέικ σοκολάτας με κεράσια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.
Υλικά
200 γρ αλεύρι
80 γρ ηλιέλαιο
100 γρ ζάχαρη
2 αυγά
130 ml γάλα
100 γρ κουβερτούρα
1 σακκίδιο πούδρας του μπέικιν πάουντερ
2 κουτ σουπ κακάο
250 γρ κεράσια χωρίς κουκούτσια
για την επιφάνεια αχνη
25 γρ φιλέ αμυγδάλου
Εκτέλεση
Πρώτα από όλα πλένουμε τα κεράσια, αφαιρούμε τα κουκούτσια.Επειτα σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά ολόκληρα με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα ρίχνοντας ένα μέρος από το κοσκινισμένο αλεύρι, προσθέτοντας το μπέικιν και το κακάο.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί με το γάλα και την προσθέτουμε στο μείγμα εναλλάξ με το υπόλοιπο αλεύρι.
Ρίχνουμε το μισό μείγμα στη φόρμα ,απλώνουμε από πάνω τα κεράσια ομοιόμορφα, και τα καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα .
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά. Κάνουμε την δοκιμή με την οδοντογλυφίδα και αν χρειαστεί ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.
Η συνταγή μας είναι έτοιμη!
Δες παρακάτω άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για Cheesecake με κεράσι
Υλικά
1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ ή digestive
125 γρ. βιτάμ
200 γρ. τυρί κρέμα [π.χ. filadelfia cheese]
250 γρ. κρέμα γάλακτος
5 κ.σ. ζάχαρη
300 γρ. έτοιμη μαρμελάδα κεράσι [προτιμήστε με ολόκληρα κεράσια] ή γλυκό κουταλιού κεράσι
Εκτέλεση
Αλέθουμε στο μπλεντεράκι τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη.
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε τα τριμμένα μπισκότα και ανακατεύουμε μέχρι να «πιεί» το μπισκότο όλο το βούτυρο.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, στρώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα μπισκότου σε μια ταρτιέρα [φροντίζουμε να καλύψουμε και τα τοιχώματα] και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει 10΄.
Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί με τη κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει.
Βγάζουμε το μείγμα μπισκότου από το ψυγείο και απλώνουμε το μείγμα τυριού κρέμας γάλακτος.
Τέλος το καλύπτουμε με τη μαρμελάδα ή το γλυκό κουταλιού κεράσι και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Η συνταγή είναι από την εκπληκτική σελίδα https://www.sintayes.gr