Συνταγές
Κέικ πορτοκαλιού πεντανόστιμο, μυρωδάτο – πάνω απ όλα αφράτο!
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 βούτυρο ανάλατο ή 1 ποτ.ηλιέλαιο καλά γεμάτο ή 250γρ φυτικό βούτυρο (Spry ή Βιτάμ)
1.1/2-2 ποτ.ζάχαρη (όσο γλυκό το θέλουμε)
5 αυγά μέτρια
1/2ποτ.. γάλα
3/4ποτ. χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα ενος πορτοκαλιού και λίγο λεμονιού
1/2κγ. σόδα
1/2κγ.κανέλα
1/4κγ. μαστίχα
1/2 κγ.γαρυφαλο
1 κγ.ανθόνερο
1 βανίλια
2-3 κγ.μπεικιν πάουντερ
1/3 ποτ.κονιάκ (70γρ.)
4 ποτ.αλεύρι ζαχαροπλαστικής ή για όλες τις χρήσεις (500γρ.)
1,1/2 ποτ. καρύδια και
αμύγδαλα σπασμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη καλά να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τα αυγά ενα-ένα χτυπημένα ακόμη λίγο να ενωθούν.
Διαλύουμε την σόδα στον χυμό πορτοκαλιού και την βάζουμε.
Μετά τα υπόλοιπα υλικά εκτός το μπεικιν πάουντερ και αλεύρι,τα κοσκινίζουμε και τα βάζουμε στο τελος.
Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και καρυδιά και ανακατέψουμε με σπάτουλα.
Λαδώνουμε την φόρμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170βαθμους αντιστάσεις για μια ώρα.
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για απλό, πεντανόστιμο Κέϊκ Πορτοκαλιού με γλάσο πορτοκαλιού για όλες τις ώρες..
Υλικά
3 αυγά
175 γραμμάρια ζάχαρη
75 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
140 γραμμάρια αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
50 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Υλικά για την επικάλυψη
120 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
χυμός από μισό πορτοκάλι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ή στο μίξερ ανακατεύουμε το βούτυρο, τα αυγά, τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ ή μικρό ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 7 λεπτά και, στη συνέχεια, στους 160-170ºC για 40 λεπτά περίπου.
Εκτέλεση για την επικάλυψη:Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την άχνη με το χυμό πορτοκαλιού.
Μόλις βγει από το φούρνο, ξεφορμάρουμε με προσοχή και με ένα πινέλο το γλασάρουμε.