Συνταγές
Μοσχοβόλησε ως εδώ! Πολύ πολύ αφράτο γευστικό κέικ πορτοκαλιού!
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Υλικά:
5 αυγά,1 και 1/2ποτηρι ζάχαρη,1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού,1 ποτήρι καλαμποκελαιο,,480 γρ αλεύρι,1 φακ.μπεικιν,1 βανίλια,1 κ γ.ξυσμα πορτοκαλιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη
Ρίχνουμε τον χυμό και το λάδι
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι-μπεικιν-βανιλια και το ρίχνουμε σιγα_σιγα στο μίγμα
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε το ξύσμα και ανακατεύω με μαριζ
Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί(28ν) ρίχνω το μίγμα
Το ψήνουμε στους 180 β προθ αντισ μεσαία σχάρα για 50 λεπτά
Σβήνουμε τον φούρνο και το αφήνω μέσα αλλά 10 λεπτά! Όταν το βγάζουμε το αφήνω σε θερμοκρασία δωματίου για 15 λεπτά και το κόβουμε !Ποτήρι υλικών(200ml)
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για νόστιμο αφράτο αρωματικό και λαχταριστό κέικ με πορτοκαλί…
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Joannaa Tasi -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φαρίν απ,
125 ml Ελαιόλαδο, 125, αραβοσιτέλαιο,
440 γρ. ζάχαρη
5 αβγά
260 χυμό πορτοκάλι, ξύσμα πορτοκαλιού,
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θα μπορούσατε να βάλετε επιπλέον 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ.. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη για λίγο, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο..
Ετοιμάζουμε το ταψί έχουμε το αλείφουμε με λάδι ρίχνουμε το κεικ.. και ψήνουμε στους 160 βαθμούς στον αέρα στην πρώτη σκάρα για 1 ώρα..
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Joannaa Tasi -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”