Συνταγές
Πολύ ωραίο κέικ μπανάνα – αφράτο και μοναδικό με σταφίδες και περγαμόντο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Sunday Lous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
4 αυγά
1 κούπα ηλιέλαιο
2 κούπες ζάχαρη
1 ώριμη λιωμένη μπανάνα
2 βανίλιες
1 γεμάτη κ.σ.ξυσμα περγαμοντο
1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό με γάλα ανακατεμενα
1 μπέικιν (20 γρ)
Μισή κούπα σταφίδες
3 περιπ.κούπες αλεύρι Γ.Ο.Χ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε πολύ καλά τη ζάχαρη με τα αυγά, ρίχνουμε και το ηλιέλαιο και τα χτυπάμε με το σύρμα του μίξερ πολύ καλά, μέχρι να γίνουν σαν κρέμα.
Μετά προσθετουμε τα υπόλοιπα υλικά με τη σειρά, ανακατεύοντας απαλα με μαριζ, να μη χάσουμε τον αέρα που δημιουργήθηκε, προσθέτοντας στο τέλος τις σταφιδες αλευρωμένες και το αλεύρι.
Βουτυρωμένη και αλευρωμενη φόρμα, προθερμ.φουρνος, ψήσιμο στους 175 β.για μια ώρα περίπου, ανάλογα με το φουρνο σας
Η Συνταγή είναι από Sunday Lous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για σοκολατένια μους με μπανάνα σε ποτηράκι! Θα σου αρέσει είτε σκέτο είτε ως άλειμμα σε ψωμί!
Πολύ εύκολη συνταγή για σοκολατένια μους με μπανάνα, που μπορείς να την απολαύσεις με πολλούς συνδυασμούς! Αξίζει την δοκιμή!
Συνταγή – Φώτο: κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
ΥΛΙΚΑ:
3 Μπανάνες (1 για κάθε ποτηράκι)
3 κουτ. σ. μελι,
σιρόπι αγαύης
2 Κουτ. σ. κακάο σε σκόνη
Κομμάτια μαύρης σοκολάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε τις μπανάνες, τις κόβουμε φέτες και τις βάζουμε στο multi.
Στην συνέχεια, προσθέτουμε το σιρόπι αγαύης, το κακάο κοσκινισμένο, και ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα.
Έπειτα, μοιράζουμε σε ποτηράκια το μείγμα, γαρνίρω με μαύρη σοκολάτα, και τέλος, απολαμβάνουμε!
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Διατηρούμε στο ψυγείο, σκεπασμένο με μεμβράνη για 2 ημέρες. Επίσης, γίνεται υπέροχο άλειμμα στο ψωμί, για το κολατσιό μας.
Η σοκολατένια μους είναι έτοιμη! Καλή επιτυχία!
Συνταγή – Φώτο: κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ