Συνταγές
Πω πω σούπερ τούμπανο κέικ με χυμό πορτοκαλιού και σταγόνες σοκολάτας
Η Συνταγή είναι από Rania Mantopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
250 γραμμάρια βούτυρο( μαλακό, σε θερμοκρασία δωματίου)
1,5 κούπα ζάχαρη (του νεσκαφε)
4 μεγάλα αυγά
2 βανίλιες
1 κούπα γάλα (ελαφρώς χλιαρό. Αντί για γάλα μπορείτε να βάλετε ένα κεσεδάκι γιαούρτι)
1/2 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
500 γρ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (αν δεν έχετε βάζετε για όλες τις χρήσεις και 1 μπεικιν, είναι το ίδιο)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα Χτυπάμε πολύ καλά στο μίξερ μας το βούτυρο με τη ζάχαρη να γίνουν κρέμα, μετά προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, τις βανίλιες, τον χυμό και τέλος το αλεύρι με το γάλα εναλλάξ.
Σταματάμε το μίξερ προσθέτουμε τα σοκολατάκια, ανακατεύουμε με μαριζ και Βάζουμε το μείγμα σέ βουτυρωμένη φόρμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στην μεσαία σχάρα, αντιστάσεις 180 για 1 ώρα!
Η Συνταγή είναι από Rania Mantopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Δες ακόμη μία εξαιρετική συνταγή για κέικ πορτοκαλιού με σταγόνες σοκολάτας και γλάσο σοκολάτας – Ότι καλύτερο για τον απογευματινό καφέ.
Καλή επιτυχία σε όποιον την δοκιμάσει και καλή σας απόλαυση!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αλεξάνδρα Κυριάκη-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
250 γρ βούτηρο
4 αυγά
500 γρ αλέυρι φαρίνα
250 γρ ζάχαρη
1 ποτ χυμός πορτοκάλι
2 κ.σ ξύσμα πορτοκαλιού
2-3 κ.σ σταγόνες σοκολάτας αλευρωμένες
Για το γλάσο
180 γρ κουβερτούρα
80 γρ βούτηρο
1 κ.σ μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει καλά. Μετά ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά. Προσθέτουμε και τον χυμό πορτοκάλι το ξύσμα και τη βανίλια και σιγά-σιγά ρίχνουμε το αλεύρι
Σταματάμε το χτύπημα ρίχνουμε τις αλευρωμένες σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε απαλά. Αδειάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 50 με 60 λεπτά ανάλογα το φούρνο μας.
Για το γλάσο
βάζουμε τα υλικά σε Μπεν Μαρί και ανακατέυουμε χέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αφήνουμε να ερθει σε θερμοκρασία δωματίου και το απλώνουμε στο κέικ.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αλεξάνδρα Κυριάκη-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”