Συνταγές
Κέικ με μήλα και κουβερτούρα! Ένα υπέροχο αφράτο κεικ για το καφεδάκι μας και όχι μόνο
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
160 μλ ηλιέλαιο
180 γρ ζάχαρη
3 αυγά
240 αλέυρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κ.γ αλάτι
100 μλ γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
1 κ γ κανέλα
1/2 κ γ γαρύφαλλο
6 μηλα
1 βανίλια
Ξυσμα απο ενα λεμόνι
50 γρ κουβερτούρα ψιλοκομμένη
Για το γλασο
1 κουβερτούρα 125 γρ
65 γρ γάλα
1 κ.γ βουτηρο τα λιώνω όλα μαζί σε μπεν μαρί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βουτηρωνουμε καλά και στα πλαινα μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο 22 εκ . Χτυπάω το λάδι με την ζάχαρη να αφρατέψει. Προσθέτουμε και τα αυγά ένα ένα με μια κουταλιά αλέυρι. Μετα προσθέτουμε το αλάτι την βανίλια το ξύσμα την κανέλα το γαρύφαλλο και στο τέλος το γάλα εναλλάξ με το αλεύρι.
Βάζουμε το μισο μείγμα στην φόρμα κοβω τα 2 μήλα σε καρεδακια
τα ριχνουμε στην φόρμα μαζί με την ψιλοκομμένη κουβερτούρα σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μείγμα απο πάνω βάζω τα υπόλοιπα μήλα που τα έχουμε κόψει σε τέταρτα! Πασπαλίζω με την ζάχαρη και λίγη κανέλα και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 170 βαθμούς περίπου 1 ωρα ανάλογα τον φούρνο η μέχρι να δοκιμάσω με ένα μαχαίρικαι να βγει στεγνο
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και ρίχνωτο γλασο
Δίχως αμφιβολία η μαγειρική σου φτιάχνει τη διάθεση..
Χωρίς όρια, πειραματίσου με διάφορα υλικά και κάνε τους δικούς σου συνδυασμούς που σου αρεσουν!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.