Συνταγές
Άλλο ένα υπέροχο γλύκισμα – κέικ με κεράσια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από ” Αλεξάνδρα Κυριάκη- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
500 γρ κερασια καθαρισμενα από τα κουκούτσια
6.κ σ ζάχαρη καστανή
2 κ.σ βουτηρο λιωμένο
3 αυγά
1 φλ ζάχαρη
1 βανίλια
1 φλ φαρίνα κόκκινη
1/2 φλ γάλα
1/2 φλ ηλιέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στρωνουμε σε μια φόρμα με τσερκι 22 εκ λαδοκολα και στα πλαινα βάζουμε τα κερασια πασπαλιζουμε με την ζάχαρη και το βούτηρο.
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη να ασπρισουν μετά προσθέτουμε το λάδι το γάλα την φαρίνα και την βανίλια.
Ρίχνουμε το μείγμα επάνω από τα κερασια και ψήνουμε στους 170 βαθμούς 50-55 λεπτά ανάλογα τον φούρνο σας.
Αφήνουμε 5 λεπτά και ξεφορμαρω γυρνώντας ανάποδα μόλις κρυώσει καλά βάζουμε άχνη ζάχαρη
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αλεξάνδρα Κυριάκη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις μόνος-η στο σπίτι σου και στο τέλος είναι σίγουρο ότι θα γλείφεις τα δάκτυλά σου.
Καλή σας απόλαυση..
Ωραία δεμένη ,χρώμα υπέροχο λαχταριστή μαρμελάδα κεράσι
Η Συνταγή είναι από κ. Βουλα Πολυζου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
5 κιλά κερασιά
2 λίτρα νερό
Τα βράζω για 25 λεπτά.Κια ξαφριζω πολύ καλά.
Εκτέλεση:
Σουρωνουμε και περνάμε τα κεράσια από το σουροτυρι πατοντας με το χέρι μέχρι να πάρουμε όλη την ψίχα. Τα βάζουμε μαζί ζουμί και ψίχα ρίχνουμε 6 ποτήρια ζάχαρη και βράζουμε ξαφριζουμε πολύ καλά .
10 λεπτά πριν την βγάλουμε από την φωτιά ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας γλυκόζη το χυμό μισού λεμονιού και τρείς βανίλιες. Αποστειρωνουμε τα βάζα και μαζεύω την μαρμελάδα ζεστή. Κλείνουμε τα βάζα και γυρίζουμε ανάποδα. Όταν κρυώσουν στο ντουλάπι.
Η Συνταγή είναι από κ. Βουλα Πολυζου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.