Συνταγές
Φανταστικό αφράτο κέικ με γεύση τσουρέκι – εύκολο και πραγματικά υπέροχο
Η συνταγή είναι από Παναγιώτης Κυριακούλιας– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Έτοιμο και το κέικ υπέροχο και μυρίζει φανταστικά για ένα ταψί 22άρι έβαλα 4 αυγά, ένα γιαουρτάκι στραγγιστό 200 γρ., 1 βιτάμ soft 250 γρ., 300 γρ. ζάχαρη, 400 γρ. φαρίνα, μισή κοφτή κουταλιά κακουλέ, μία κτγ. μαχλέπι και λίγο μαστίχα Χίου κοπανισμένη, μία βανίλια, ένα κουταλάκι baking και λίγο σουσάμι από πάνω ή αμύγδαλο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε καλά το βιτάμ, μετά ρίχνουμε την ζάχαρη, τα αυγά, τα υπόλοιπα υλικά σιγά- σιγά το βάζουμε σε ταψί που το έχουμε περάσει με ηλιέλαιο.
Ρίχνουμε το μίγμα, ρίχνουμε σουσάμι ή αμύγδαλα στη φόρμα.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις για περίπου 40 λεπτά .
Η συνταγή είναι από Παναγιώτης Κυριακούλιας – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Ποιό γλυκό να ετοιμάσω;
Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
ΑΦΡΑΤΑ ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΛΙΓΟ ΒΟΥΤΥΡΟ
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γλυκα Απο Την Τζενη”
ΥΛΙΚΑ
ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΟΥΠΑ(250ml)
1 κούπα γάλα χλιαρό, 1 κούπα νερό χλιαρό, 1,5 κούπα ζάχαρη, 3 αυγά, 25 γρ. μαγιά νωπή, 1 φακελάκι μαχλέπι, 1 φακελάκι κακουλέ, 3 βανίλιες, 3 κτσ. βούτυρο λιωμένο, 1 κιλό αλεύρι + λίγο στον πάγκο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε στην λεκανίτσα το γάλα-νερό-μαγιά και ανακατεύουμε με σύρμα! Ρίχνουμε την ζάχαρη-αυγά-βούτυρο-μπαχαρικά και ανακατεύουμε με σύρμα.
Τέλος ρίχνουμε χούφτα-χούφτα αλεύρι με μια πρέζα αλάτι και ζυμώνουμε σε αφράτη ζύμη.
Την σκεπάζουμε για 1 άρα! Στη συνέχεια την μεταφέρουμε στον αλευρωμένο πάγκο και την κόβουμε σε ίσα κομμάτια, (4).
Αυτά τα κομμάτια τα φτιάχνουμε μπάλες.
Τις σκεπάζουμε για 20 λεπτά! Στη συνέχεια κάθε μπάλα την ανοίγουμε ένα φύλλο μέτριο και κόβουμε λωρίδες.
Αυτές τις λωρίδες τις στριφογυρνάμε και δίνουμε το σχέδιο.
Τα βάζουμε σε ταψί μέσα με λαδόκολλα! Τα σκεπάζουμε για 30 λεπτά.
Και τελειώνουμε, τα αλείφουμε με κρόκο αυγού αραιωμένο με λίγο νερό, ρίχνουμε σουσάμι και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στη μεσαία σχάρα για 20 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γλυκα Απο Την Τζενη”