Κεικ
Κέικ μαρμπρέ με ζαχαρούχο γάλα χωρίς κόπο και σε λίγο χρόνο
Υλικά: 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 1/2 ποτήρι γάλα φρέσκο 250 γρ. μαργαρίνη 4 βανιλίτσες 4 αυγά 3 γεμάτες κουταλιές κακάο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (όσο σηκώσει) Εκτέλεση: Μέσα σε ένα μπολ ρίχνουμε τη μαργαρίνη και την αφρατεύουμε με το μίξερ. Βάζουμε σε ένα ξεχωριστό μπολ το ζαχαρούχο γάλα και τα αυγά και τα χτυπάμε […]
Συνταγή από lixoudiesmarifanis.blogspot.com
Υλικά:
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1/2 ποτήρι γάλα φρέσκο
250 γρ. μαργαρίνη
4 βανιλίτσες
4 αυγά
3 γεμάτες κουταλιές κακάο
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (όσο σηκώσει)
Εκτέλεση:
Μέσα σε ένα μπολ ρίχνουμε τη μαργαρίνη και την αφρατεύουμε με το μίξερ.
Βάζουμε σε ένα ξεχωριστό μπολ το ζαχαρούχο γάλα και τα αυγά και τα χτυπάμε πολύ καλά με το χέρι. Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο μπολ με τη μαργαρίνη χτυπώντας στη μέτρια ταχύτητα προκειμένου να ενωθούν τα 2 μείγματα.
Προσθέτουμε μία μία της βανίλιες, το γάλα και σιγά σιγά μερικες κουταλιές αλεύρι. Σ’ αυτό το σημείο, παίρνουμε τη μισή ποσότητα του μείγματος και την ανακατεύουμε καλά με το κακάο. Εάν το μείγμα φαίνεται πολύ σφιχτό τότε το αραιώνουμε με ελάχιστο γάλα μέχρι να πάρει τη σωστή πυκνότητα. Αφήνουμε στην άκρη.
Συνεχίζουμε ρίχνοντας κι άλλο αλεύρι μέσα στο μείγμα βανίλιας (όσο σηκώσει) ώστε να πάρει κι αυτό την κλασική υφή και πυκνότητα των κέικ.
Βουτυρώνουμε τον πάτο και τα πλαϊνά τοιχώματα μιας φόρμας και ρίχνουμε σε στρώσεις εναλλάξ τα 2 μείγματα. Στο τέλος, δημιουργούμε “νερά” στο εσωτερικό με ένα πιρούνι.
Ψήνουμε το κέικ μας στους 180′ βαθμούς των αντιστάσεων και με προθέρμανση για 50 λεπτά με 1′ ώρα. μετά τα 3/4 ελέγχουμε το εσωτερικό του κέικ τσιμπώντας το κέντρο του με ένα μαχαιράκι.
Εφ’ όσον ψηθεί το κέικ, βγάζουμε από το φούρνου και αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά! Σερβίρουμε σε χορταστικές φέτες!!!
Μπες στο lixoudiesmarifanis για περισσότερες νόστιμες συνταγές!