Συνταγές
Φτιάξε και εσύ το δικό σου ζαχαρούχο γάλα στο σπίτι
Η Συνταγή είναι από Mina Rizou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ένα λίτρο γάλα το κανουμε σπιτικό ζαχαρούχο (4 βαζάκια)
* Ιταλική συνταγή
Στο κατσαρολάκι έβαλα μαζί 1 λίτρο γάλα, 800 γρ άχνη (η συνταγή έλεγε 1 κιλό, αλλά εγώ πάντα μειώνω την ποσότητα ), 1 κσ κορν φλάουρ κ 1 κσ μαργαρίνη με βούτυρο
Τα σιγόβραζουμε ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι που έπηξε (θέλει γύρω στο 10λεπτο)
Γέμιζουμε 2 αποστειρωμένα βαζάκια, κλεινουμε με καινούρια καπάκια κ τα αναποδογύριζουμε να κρυώσουν.
Τα διατηρουμε στο ψυγείο – μέχρι 1 μήνα που τα έχουμε δοκιμάσει ήταν σαν την 1η μέρα * Για μεγαλύτερο διάστημα δεν ξέρουμε
Με την υπόλοιπη ποσότητα θα φτιάξω παγωτό
Η Συνταγή είναι από Mina Rizou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική δεν σταματά! Προτείνουμε να δοκιμάσετε τη συνταγή για υπέροχο αγαπημένο και λαχταριστό κορμό με ζαχαρούχο
Η Συνταγή είναι από κ. Αννα Κασσανδρεια– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
200 γρ βούτυρο λουρπακ ( σε θερμοκρασία δωματίου)
1 κουτάκι ζαχαρουχο γάλα
2 πακέτα μπισκότα μπι περ ( σχεδόν )
Λίγο γάλα για να βουτήξω τα μπισκοτάκια
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το βούτυρο το ζαχαρούχο και τα μπισκότα που τα βουτάμε γρήγορα στο γάλα και μετά τα σπάμε στα τέσσερα.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα αδειάζουμε σε φόρμα που έχουμε στρώσει μέσα αντικολλητικό χαρτί και αφήνουμε στο καταψύκτη ώσπου να κρυώσει
Η Συνταγή είναι από κ. Αννα Κασσανδρεια– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.