Συνταγές
Θεσπέσιο παγωτό με καραμελωμένο ζαχαρούχο μπισκότα κανέλας και μπισκοτένια βάση – υφή απαλή και βελούδινη
Η Συνταγή είναι από Reggina Filippou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
για την βάση:
200γρ μπισκότα κανέλας τριμμένα,100γρ βούτυρο λιωμένο.
Ανακατεύουμε τα μπισκότα με το βούτυρο και τα στρώνουμε σε μια φόρμα ή σε τάπερ. Βάζουμε στο ψυγείο
Για το παγωτό:
ένα καρμελωμενο ζαχαρουχο ,ένα εβαπορε παγωμένο,ένα φλιτζάνι γάλα φρέσκο, ένα φάκελο γκαρνι σκόνη, μπισκότα κανέλας τριμμένα και σπασμένα σε μικρά κομμάτια,ένα σφηνάκι λικέρ κανέλας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το γκαρνι με το φρέσκο γάλα. Χτυπάμε το εβαπορε να φουσκώσει και να αφρατεψει.
Προσθέτουμε το γκαρνι,το ζαχαρουχο και χτυπάμε πολύ καλά. Βάζουμε στην κατάψυξη και χτυπάμε άλλες δυο φορές ανά μισή ώρα.
Μετά το τελευταίο χτύπημα προσθέτουμε τα τριμμένα μπισκότα,τα σπασμένα μπισκότα και το λικέρ. Αδειάζουμε το παγωτό πάνω στην μπισκοτενια βάση .
Βάζουμε στην κατάψυξη. Γαρνίρουμε με τριμμένα μπισκότα ή σιρόπι καραμελας
Η Συνταγή είναι από Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Δείτε πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Εύκολο σπιτικό παγωτό oreo και σοκολάτα..
Η Συνταγή είναι από κ. Mitropoulou Panagiota – “Μαγειρικές Απολαύσεις”.
ΥΛΙΚΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 μορφατ, 1 ζαχαρούχο και ένα εβαπορέ παγωμένα..
στην κατάψυξη 30 λεπτά.
Χτυπάμε πρώτα το μορφατ να αφρατεψει καλά, έπειτα προσθέτουμε το ζαχαρούχο, συνεχίζουμε το χτύπημα και τέλος το εβαπορέ αδιάλυτο..
Τα χτυπάμε περίπου 12 λεπτά όλα μαζί. Έπειτα χωρίζουμε τις γεύσεις ανάλογα με τις προτιμήσεις μας…
Βάζουμε ορεο μπισκότα στην μια και στην άλλη μερεντα 2κσ και 1 κουβερτούρα γάλακτος λιωμένη..
Μπορουμε να προσθέσουμε και βανίλια στο μείγμα..
Η Συνταγή είναι από κ. Mitropoulou Panagiota – “Μαγειρικές Απολαύσεις”.