Συνταγές
Είναι σαν βελούδο… δοκιμάστε το απαραιτήτως – το ωραιότερο κέικ μανταρινιού, με 2 αυγά και λίγη ζάχαρη
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Το πιο νόστιμο κέικ μανταρινιού, τραγανό από έξω, αφράτο και υγρό από μέσα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
Υλικά:
1 1/2 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 ποτήρι νερού ηλιέλαιο
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 αυγά
1 κ.γ μπέικιν παουτερ
1/2 κ.γ σόδα μαγειρική
3 κ.σ στραγγιστό γιαούρτι
1 ποτήρι νερού κρέμα γάλακτος
3 κ.σ σκόνη (πούδρα) αμυγδάλου (αν δεν έχετε αλέθετε στο μουλτι ξεφλούδισμα αμύγδαλα)
2 βανίλιες
4 μανταρίνια καθαρισμένα πολτοποιημένα στο μούλτι
Ξύσμα μανταρίνιων
Για το γλασο:
Χυμό απο 1 μικρο μανταρίνι
Ξύσμα μανταρίνιου
3-4 κ.σ άχνη ζάχαρη
Ανακατεύεται όλα μαζί τα υλικά να γίνει ένας παχύρρευστο χυλός
Λίγα ασπρισμένα αμύγδαλα για πάνω από το γλασο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι, τη ζάχαρη, τις βανίλιες μέχρι να ασπρίσουν λίγο και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
Προσθέτουμε τα πολτοποιημένα μανταρίνια, το γιαούρτι και τη σκόνη αμύγδαλου. Τα Χτυπάμε ολα μαζι και προσθέτουμε το μπέικιν και τη σόδα. Συνεχίζουμε να χτυπάμε και σιγά σιγα προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε τώρα με μια μαριζ. Έχουμε προθερμάνει το φούρνο (αέρα) στους 180’C βαθμούς.
Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ. Πασπαλίζουμε με λίγη πούδρα αμυγδάλου και ψήνουμε για 45′ περίπου λεπτά σε καλά προθερμασμένο φούρνο. Κάνουμε τη δοκιμή με ένα μαχαίρι και αν βγαίνει στεγνό είναι έτοιμο. Αφήνουμε να κρυώσει και το βγάζουμε από την φόρμα. Πρεπει να είναι τελείως κρύο. Ετοιμάζουμε το γλασο και ρίχνουμε πάνω στο κρύο κέικ. Πασπαλίζουμε με τα ασπρισμένα αμύγδαλα.
Το κέικ μανταρινιούείναι έτοιμο. Καλή σας απόλαυση και καλή επιτυχία σε όσους το ψτιάξουν!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”