Γλυκα
Θα σου τρέξουν τα σάλια – κέικ λεμονιού χωρίς αυγά και βούτυρο με στέβια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Υλικά:
2 φλ. αλεύρι ολικής
3 κ.γ. μπέικιν παουτερ
3/4 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 1/2 -2 κ.σ στεβια
1/2 φλ. γιαούρτι
3/4 φλ. γάλα
1/4 φλ. ελαιόλαδο
2 κ.σ παπαρουνοσπορο
χυμό ενος λεμονιού και το ξύσμα
1 βανίλια
Για το φροστινγκ:
300 γρ. τυρί τύπου Φιλαδέλφεια
2 κ.σ άχνη
Λίγο γάλα
Λίγο χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180’C βαθμούς στον αέρα.
Ανακατεύουμε όλα τα υγρά υλικά σε ένα μπολ και όλα τα στερεά σε ένα άλλο. Κατόπιν τα ενώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Θα γίνει ένα μείγμα όπως στα κλασικά κέικ. Ρίχνουμε σε μακρόστενο ταψάκι λαδωμένο και αλευρωμένο.
Ψήνουμε για 35′-40 ‘λεπτά στους 180 ‘C βαθμούς. Κάνουμε δοκιμή με ένα μαχαίρι μέχρι να βγαίνει καθαρό. Αφήνουνε να κρυώσει, κάνουμε το φροστινγκ και άπλωνουμε πάνω στο κέικ.
Φροστινγκ:
Χτύπακε όλα τα υλικά στο μούλτι. Το γάλα το προσθέτουμε λίγο λίγο μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες αποτέλεσμα.
Καλή επιτυχία φίλες και φίλοι μου είναι ημιγλυκο και πολύ αφράτο κέικ.
Μυστικά:
Μπορειτε να φτιάξετε τη συνταγή χρησιμοποιώντας αλεύρι κανονικό για κέικ, η αλεύρι βρώμης, η ανάμεικτο με γ.ο.χ και αμυγδάλου.
Μπορείτε να παραλείψετε την άχνη στο φροστινγκ και να χτυπήσετε το τυρί με γάλα και χυμό λεμονιού, η να προσθέτετε 2 κ.σ μέλι.
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για πολύ καλοφτιαγμένο κέικ με ωραία υλικά – το άρωμα λεμονιού θα σε αποτελειώσει!.
Η Συνταγή είναι από κ. Κατερινα Μαδικα– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα
5 αυγα.
1,5 ποτήρι νερού ζάχαρη.
1 ποτήρι νερού καλαμποκέλαιο
1 ποτήρι νερού γαλα.
1 φαρινα γιωτης.
Ξύσμα από ένα λεμόνι.
1 Κουβερτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ.
Χτύπαμε στο μίξερ πρώτα τα ασπράδια με τη ζάχαρη σε μαρέγκα με μια κουταλιά σούπας νερό και πολύ λίγο αλάτι στη συνέχεια πρόσθετουμε τους κρόκους το καλαμποκέλαιο το γάλα
τέλος τη φαρινα με το ξύσμα λεμονιού αλευρωσουμε το ταψάκι 37×26 εκατοστά άπλωσουμε το μείγμα και τέλος ριχνουμε από πάνω την κουβερτούρα που λιωσαμε σε μπεν μαρί
Ψησιμο σε προθερμασμένο φούρνο αντίσταση 180 βαθμούς 50 λεπτά.
Η Συνταγή είναι από κ. Κατερινα Μαδικα– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.