Συνταγές
Δεν θα βλέπετε την ώρα να δοκιμάσετε το πρώτο κομμάτι – εξαιρετικό κέικ καρότου
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Pellumbesha Lumi-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
– 360 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 1 κουταλιά baking powder
– 300 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
– 4-5 καρότα (350 γρ καθαρισμένα)
– 3 μεγάλα αυγά
– 180 ml ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο
– 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
– λίγο αλάτι, 1 κουταλάκι κανέλα, μια πρέζα γαρίφαλο και μία πρέζα μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Το πρώτο βήμα είναι να καθαρίσουμε τα καρότα και να ζυγίσουμε 350 γραμμάρια για το κέικ με τα καρότα
Αρχικά τοποθετούμε τα καρότα, μαζί με τα αυγά, το λάδι και την βανίλια σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Σε ένα μεγάλο μπωλ, ανακατεύουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder, τη ζάχαρη και το αλάτι, τα μπαχάρικα
Μετά ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα με το καρότο και ανακατεύουμε καλά με μία κουτάλα.
Αν χρησιμοποιήσετε φόρμα σιλικόνης, τότε μπορείτε να την γεμίσετε απευθείας με το μείγμα του κέικ, διαφορετικά θα πρέπει πρώτα να βουτυρώσετε και να αλευρώσετε τη φόρμα.
Ψήνουμε το κέικ καρότου για 45-50 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 180 °C, στη μεσαία σχάρα.
Μετά τα 45 λεπτά, τρυπάμε με ένα μαχαίρι το κέικ και αν βγει καθαρό το κέικ έχει ψηθεί, διαφορετικά το αφήνουμε λίγο ακόμη στον φούρνο.
Μόλις είναι έτοιμο το κέικ, το αφήνουμε να κρυώσει για 20-30 λεπτά και με προσοχή το αφαιρούμε από την φόρμα
Μόλις κρυώσει τελείως, πασπαλίζουμε από πάνω λίγη ζάχαρη άχνη και το απολαμβάνουν! Δοκιμάστε το και θα δείτε ότι είναι το καλύτερο κέικ με καρότο που έχετε δοκιμάσει.
Ωραία ιδέα να το συνοδεύσουμε με λίγο κρέμα βούτυρο (2 κουταλιές μαλακό βούτυρο, 2 κουταλιές κρέμα τυρί, 1 κουταλιά ζάχαρη άχνη και λίγο βανίλια, τους ανακατεύουμε καλά και το βάζουμε στο ψυγείο) που του πάει πολύ και λίγο γλυκό κουταλιού καρότο, και στο κάτω μέρος με τριμμένο καρύδια που του πάει πολύ.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Pellumbesha Lumi-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”