Συνταγές
Κέικ Ζέβρα με απίθανη εμφάνιση αλλά και γεύση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις της Ελένης”
ΥΛΙΚΑ
250 γρ. Βιταμ soft
250 γρ. Ζάχαρη
4 αυγά μεσαία σε θερμοκρασία δωματίου
2 κούπες γάλα
1,5 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
3 κ.σ. κακάο
2 πρέζες αλάτι
500 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ. μπεικιν παουντερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ το βιταμ με την ζάχαρη μέχρι να λιώσει και να αφρατεψουν
Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, την βανίλια, το αλάτι
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπεικιν και το προσθέτουμε εναλλάξ μαζί με το γάλα… (κρατάμε ένα δάχτυλο από το γαλα μας για το μείγμα με το κακαο)
Μόλις είναι έτοιμο, χωρίζουμε το μείγμα σε 2 κανατες… στην μια προσθέτουμε το κακαο και το γάλα που κρατήσαμε… ανακατεύουμε καλά
Βουτυρωνουμε ένα τσέρκι 26-28 εκ. Ξεκιναμε και Ρίχνουμε το μείγμα μας λίγο λίγο εναλλάξ… δηλ. Μια την βανίλια μια το κακαο… το ενα μεσα στο άλλο ώστε να δημιουργηθούν τα νερά που θέλουμε για το σχέδιο
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° στον αέρα για περίπου 40 λεπτά ανάλογα τον φούρνο
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις της Ελένης”