Συνταγές
Γλυκιά καλημέρα να έχετε, όπως οι λουκουμάδες με μέλι και κανέλα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Theodosia Halvatzh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το χυλό
2 κούπες χλιαρό νερό, 1 κουταλάκι αλάτι και ζάχαρη, αλεύρι όσο πάρει για να γίνει ο χυλός, 1 φακελάκι μαγιά σκόνη και μισό κουταλάκι μπέικιν πάουντερ μέσα. Θα το δείτε θα ξεκολλήσει από τα τοιχώματα.
Αφήνουμε για 20 λεπτά να φουσκώσει τόσο έκανε …σε μένα.
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Βάζοντας το ένα χέρι μέσα και κόβοντας με το κουτάλι μέσα στο λάδι.
Σερβίρουμε με μέλι κανέλα καρύδια ..ή ότι άλλο θέλετε.
Η συνταγή είναι από Theodosia Halvatzh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις Ιταλικοί γεμιστοί λουκουμάδες εξαιρετικά αφράτοι – Bomboloni
Η συνταγή είναι από κ. Ariadni Perrou – “ΣΥΝΤΑΓΟΠΑΡΕΑ”.
ΥΛΙΚΑ
-400 γρ. αλεύρι
-60 γρ. λάδι
-2 αυγά
-200 γρ. γάλα
-15 γρ. μαγιά
-60 γρ. ζάχαρη
-ξύσμα 1 λεμόνι
-μια πρέζα αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό γάλα, την μαγιά, τα αυγά, την ζάχαρη το ξύσμα, το λάδι.
Διαλύουμε την ζάχαρη, βάζουμε σιγά- σιγά το αλεύρι, το αλάτι. Ζυμώνουμε και αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει για δύο ώρες.
Το βάζουμε στο πάγκο και το ανοίγουμε με τον πλαστή 1,5 πόντο. Κάνουμε στρογγυλά μερυδάκια, τα βάζουμε στο ταψί με λαδόκολλα και αφήνουμε να φουσκώσουν για 30 λεπτά.
Ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Ετοιμάζουμε την κρέμα με 3 κρόκους, 100 γρ. ζάχαρη, 50 γρ. αλεύρι, 700 γρ. γάλα, βανίλια.
Στο τέλος 20 γρ. βούτυρο. Αφήνουμε να κρυώσουν οι Bomboloni και τις γεμίζουμε.
Η συνταγή είναι από κ. Ariadni Perrou – “ΣΥΝΤΑΓΟΠΑΡΕΑ”.