Συνταγές
Ένα κομμάτι μεγάλο πατατόπιτα θα το τρώγαμε πολύ ευχαρίστως
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Fotini Bahatouri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΠΑΤΆΤΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΆΚΙΑ
Χρειαζομαστε 4 μπακαλιάρακια μετρια , 6 πατάτες , 6 κολοκυθάκια , 3 πιπεριές Φλωρίνης, 3 πιπεριές κερατο , ελαιόλαδο , αλατοπίπερο , ριγανη , κουρκουμά και λίγο νερό!
Πλενουμε και καθαρίζουμε τα ψάρια και τα λαχανικά κοβωντας τα σε μεγαλα κομματια!
Βαζουμε τα λαχανικά πανω στα ψάρια για να μην στεγνωσουν στο ψησιμο , προσθέτουμε ένα ποτηράκι νερό και λίγο ελαιόλαδο , αλατοπίπερο και τα μπαχαρικά
ψηνουμε για 50 -55 στους 200 βαθμούς Κελσίου!
Οσο για την πατατοπιτα οι πατάτες που περισσεψαν από τα ψάρια και τις πιπεριές και ένα αυγό και χρησιμοποιουμε τα φυλλα έτσι απλά και την ψηνουμε στο φουρνο!
Η Συνταγή είναι από Fotini Bahatouri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ανακαλύψτε συνταγές μαγειρικής.. Μπες τώρα στην κουζίνα και φύγαμε για Ισπανική πατατοσαλάτα φούρνου
Μια εναλλακτική πατατοσαλάτα που γίνεται στο φούρνο. Η πικάντικη μαγιονέζα με χυμό λεμονιού και σκόρδο δίνει μια ξεχωριστή γεύση σε αυτό το πανεύκολο πιάτο.
Υλικά
(για 3-4 άτομα)
500 γρ. μικρές πατάτες
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
4 κ.σ. μαγιονέζα
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 1/4 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. πιπέρι
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Κόβουμε τις πατάτες στη μέση ή στα τέσσερα και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
2. Προσθέτουμε 2 κ.σ. από το ελαιόλαδο, 3/4 κ.γ. αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με τις πατάτες.
3. Απλώνουμε τις πατάτες σε ένα ταψί, σε μία στρώση, και τις ψήνουμε για 40 περίπου λεπτά, γυρνώντας τες δύο φορές κατά τη διάρκεια του ψησίματος, μέχρι να πάρουν ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα.
4. Τις βγάζουμε από το φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, 1/2 κ.γ. αλάτι, το ψιλοκομμένο σκόρδο, τη μαγιονέζα, τον χυμό λεμονιού και τη μουστάρδα. Περιχύνουμε τις πατάτες και σερβίρουμε.