Πιτες
Εύκολη και γρήγορη συνταγή για πατατόπιτα – Δοκιμάστε το!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη Συνταγή από κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Υλικά Συνταγής
1 ½ κιλό πατάτες κομμένες βρασμένες και στραγγισμένες – 4 μεγάλες πατάτες
160 γραμ. καπνιστή γαλοπούλα κομμένη σε μικρά καρέ – 8 φέτες
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
250 γραμ. γάλα
2 αυγά
50ml ελαιόλαδο
40 γραμ. βούτυρο λιωμένο στο micro
Αλάτι η ανθό αλατιού
Πιπέρι μαύρο φρέσκο τριμμένο από μύλο
10 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα – προαιρετικά
2 κουτ. σ. τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
Όση ωρα βράζουν οι πατάτες, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Σε αντικολλητικό τηγάνι με το ελαιόλαδο, μαλακώνουμε τα κρεμμύδια, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά 6/9.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τις πατάτες, τα κρεμμύδια την γαλοπούλα, τον δυόσμο, αλατίζουμε, και τρίβουμε πιπέρι.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ταψί λαδωμένο.
Μέσα σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε το γάλα, το λιωμένο βούτυρο, τα αυγά, και περιχύνουμε τις πατάτες.
Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα.
Ψήνουμε σε χαμηλή σχάρα του φούρνου για 45-50 λεπτά, η μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Σημειώσεις:
Τις πατάτες τις βράζουμε μόνο δέκα λεπτά. – μετράμε μόλις πάρουν βράσει.
Νόστιμη Συνταγή από κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!
Γιατί, όποια συνταγή και να μαγειρέψουμε, για όποιον λόγο κι αν αποφασίσουμε να την ετοιμάσουμε,
είναι γεγονός ότι θα είναι πιο νόστιμη όταν τη μοιραζόμαστε μαζί με εκείνους που αγαπάμε.