Συνταγές
Αφρός! Αγαπημένο υλικό το ινδοκάρυδο σε ρεβανί
Η συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-5 αυγά
-1 ποτήρι νερού ζάχαρη
-1 ποτήρι νερού ηλιέλαιο
-1 ποτήρι νερού γιαούρτι
-1 ποτήρι νερού τριμμένο ινδοκάρυδο
-1 ποτήρι νερού σιμιγδάλι ψιλό
-1 ποτήρι νερού σιμιγδάλι χοντρό
-2 βανίλιες
-2 κτγ. μπέικιν πάουντερ
-1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού σόδα μαζί με ένα κουταλάκι χυμό λεμονιού
-1 κουταλιά κονιάκ
-ξύσμα από 1 πορτοκάλι και 1 λεμόνι
ΣΙΡΟΠΙ
-3,5 ποτήρια ζάχαρη
-3,5 ποτήρια νερό
-μία φέτα λεμόνι
Βράσιμο 12 λεπτά από το σημείο βρασμού.
Όταν αποσύρουμε το σιρόπι από τη φωτιά ρίχνουμε μέσα 2 κουταλιές βούτυρο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε τα στερεά υλικά.
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν, ρίχνουμε το ηλιέλαιο και συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτουμε το γιαούρτι, τις βανίλιες, το ξύσμα, τη σόδα με το χυμό λεμονιού και σιγά σιγά τα στερεά υλικά.
Ρίχνουμε σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 40 με 45 λεπτά.
Σιροπιάζουμε με χλιαρό σιρόπι και χλιαρό γλυκό.
Το ποτήρι νερού είναι χωρητικότητας 240 γρ.
Γιατί όπως και να το κάνουμε ένα σπιτικό φαγητό είναι πιο υγιεινό από ένα αντίστοιχο που θα αγοράσουμε απ’ έξω.
Για συνταγές και νόστιμες λύσεις την κάθε στιγμή που θέλεις να μαγειρέψεις..
Η συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.