Συνταγές
Σήμερα φτιάξαμε Ικαριώτικη πατατοσαλάτα και συνοδεύσαμε με κολοκυθάκια τηγανητά από κουρκούτι και μυρωδικά μέσα.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για την πατατοσαλάτα
Ικαριωτικη
5 πατάτες βρασμένες με την φλούδα.
3 φύλλα μαρουλιού
1-2 ντομάτες
1 αγγούρι καλλά πλυμένο με ελάχιστη φλούδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μισή κούπα μαϊντανό, μισή κούπα σέλινο, 1 κουταλιά της σούπας μάραθο, 100 γρμ γλυστριδα την οποία πρώτα βάζω σέ νερό με αλάτι για να φύγουν τυχόν μυρμήγκια κλπ, καλό πλύσιμο, αφαιρούμε τά Χοντρά μέρη, θέλουμε τά φύλλα της μόνο.
Ρίγανη, αλάτι, μπωλικο ελαιόλαδο, εγώ έβαλα και λίγο πάπρικα γλυκιά.
Α και 1 ξερό κρεμμύδι. Όλα τα κόβω σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε καλά όλα μαζί.
Για τά κολοκυθάκια σέ κουρκούτι
2 χοντρά πράσινα κολοκυθάκια ή 3 μεσαία.
Τά κόβουμε σε λεπτές φέτες τά αλατιζουμε και τά αφήνουμε στο σουρωτηρι για 1 ώρα. Ύστερα τά στραγγίζουμε όσο γίνεται με τά χέρια μας. Και τους ρίχνουμε λίγο αλεύρι γοχ.
Για το κουρκούτι με τά μυρωδικά..
Κατ αρχάς βάζω στο μουλτι, 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, μισή κούπα μαϊντανό, λίγα φύλλα βασιλικού και δυόσμο, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, 1 αυγουλακι, 1 κομμάτι τυρί καθουρα Ικαριωτικη ή αλλιώς, 70 γρμ τυρί φέτα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ύστερα αδειάζω σέ μπωλ 1 κουτάκι σόδα αναψυκτικό, 1 κούπα φαρίνα κόκκινη το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Ρίχνω και το μείγμα από το μουλτι. Ανακατεύουμε καλά. Βάζω στο ψυγείο τό μπωλ για 30′.
Ύστερα παίρνω με το χέρι μου 2-3 κολοκυθάκια φέτες βουτάω μέσα στο κουρκούτι και κατευθείαν μέσα στο ζεστό ελαιόλαδο. Βάζω 4 μέσα όχι παραπάνω, περιμένω, γυρίζω και από την άλλη πλευρά και βγάζω σέ απορροφητικό χαρτί. Άλλαξα χαρτί 2 φορές. Κατά τον ίδιο τρόπο τηγανίζω όλα.
Άμα χρειαστεί προσθέτουμε και άλλο λίγο ελαιόλαδο. Έμεινε λίγο κουρκούτι, πρόσθεσα μέσα 2 κουταλιές της σούπας τυρί τριμμένο κεφαλοτύρι, και τηγανισα και τυροκουρκουτες..
Το απόγευμα θα σας βάλω και μαρμελάδα βατόμουρο καθώς και ένα σιρόπι από κανέλα, αλμπαροριζα και φύλλα σύκο, όπου βάζουμε σε παγωτό αλλά πίνουμε και αραιωμένο με νερό και πάγο σας αναψυκτικό…
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.