Συνταγές
Θαυμάσιο γλυκό πολύ απολαυστικό και ζουμερό ρεβανί
Η Συνταγή είναι από κ. Aggelika Gougousidou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
χωρίζουμε 6 μεγάλα αυγά, και χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και την κρατάμε στην άκρη
Στη συνέχεια, χτυπάμε τα κροκαδια με ενα φλυτζανι ζάχαρη, και 2-3, βανίλιες μέχρι να ασπρισει το μίγμα
Προσθέτουμε και 4 κουταλιές σούπας γάλα και ανακατεύουμε απαλά, ρίχνουμε ένα φλυτζανι σιμιγδάλι ψιλό, και τέλος ένα φλυτζανι αλεύρι ανακατεμένο με ένα φακελάκι μπαικιν! Ανακατεύουμε απαλά με κουτάλι, και εσωματωνουμε τέλος την μαρέγκα προσέχοντας να μην ξεφουσκώσει
Το μυστικό είναι στο απαλό ανακάτεμα, από κάτω προς τα πάνω! Τέλος βάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι 28 νούμερο, και ψήνουμε στους 180’βαθμους για 40 λεπτά περίπου, αναλόγως στον φούρνο
Αφήνουμε να κρυώσει και φτιάχνουμε το σιρόπι μας, 3φλυτζανια νερό, 2,5 φλ. ζάχαρη,το 1/5 από ένα καλούπι βιταμ, χυμό ενός λεμονιού και το ξύσμα! Βράζουμε για 6-7 λεπτά, και όταν το αποσύρουμε, το ρίχνουμε λίγο λίγο με κουτάλα στο κρύο γλυκό που έχουμε τρυπήσει από πριν την επιφάνεια με μια οδοντογλυφιδα για να ρουφήξει το σιρόπι
Σερβίρουμε αν θέλουμε με μια μπάλα παγωτό βανίλια η καιμακι
Η Συνταγή είναι από κ. Aggelika Gougousidou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.