Συνταγές
Θαυμάσια τυροπιτάκια, νοστιμότατα και τέλεια φτιαγμένα.. σαν της γιαγιάς δεν έχει
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
3 φλυτζανες τσαγιού φαρίνα
1 φλυτζανα στραγγιστό γιαούρτι
1 φλυτζανα ανθότυρο
1 φλυτζανα φέτα
1 φλυτζανα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 αυγα
1 κουταλια σούπας μπέικιν
1 κουταλια σούπας γλυκάνισο
Σουσαμι
Πιπέρι
1/2 φλυτζανα γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπολ βαζουμε τα τυριά σε χοντρά κομματια, το γιαούρτι, το βούτυρο, το ένα αυγό, το γλυκάνισο, το πιπέρι το αλεύρι και το μπέικιν και φτιάχνουμε μια ζύμη!
Αφήνουμε ένα μισάωρο να ξεκουραστεί και φτιάχνουμε μπαλίτσες
Τις πατάμε να πάρουν σχήμα τυρόπιτας, και αλειφουμε με το αυγό και πασπαλιζουμε με σουσαμι
Σε ταψί με λαδόκολλα βαζουμε τα τυροπιτάκια, και ψήνουμε στους 180 για 20 περίπου λεπτά
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για λαχταριστά και πεντανόστιμα πολύ, τυροπιτάκια με φέτα ανθότυρο και δυόσμο- Χρυσοτηγανισμένοι γκιουζλεμέδες
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αλεξάνδρα Κυριάκη-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά για το φύλλο
3 κούπες αλέυρι 600 γρ
2 κ σ λεμόνι
χυμο
8 κ.σ ελαιόλαδο
1 κ.γ αλάτι
1 κούπα χλιαρό νερό περίπου
Για την γέμιση
200 γρ ανθότυρο
100 γρ φέτα
Λίγα φυλλαράκια δυόσμο ψιλοκομμένο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μια λεκανίτσα το αλεύρι με το αλάτι το λάδι το λεμόνι και το τρίβουμε να γίνει σαν ψίχουλα μετά
αρχίζουμε να προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα εύπλαστο ζυμαράκι. Αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Μετά παίρνουμε ένα μπαλάκι ζύμης και το ανοίγουμε με τον πλαστή σε ένα τετράγωνο φύλλο βάζουμε γέμιση στο κέντρο και κλείνουμε σαν φακελάκι.
Τα πατάμε λίγο να πλατύνουν και τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά βάζοντας τα πρώτα από το κλείσιμο και μετά τα γυρνάμε.
Βγαίνουν περίπου 20 κομμάτια ανάλογα το μέγεθος
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αλεξάνδρα Κυριάκη-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”