Συνταγές
Θαυμάσια πιτάκια γεμιστά με κιμά, ωραία φτιαγμένα και λαχταριστά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για το ζυμάρι
1 κουτάλι της σούπας καλά γεμάτη μάγια,η δυο φακελάκια
1 κούπα χλιαρό νερό
1/2 κούπα λιωμένο βιταμ
1 κουτάλια σούπας ζάχαρη
1 κουτάλια του γλυκού αλάτι
3,1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις..!!Η μισό μισό με φαρίνα..!!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ρίξτε όλα τα υλικά μαζί ξεκινώντας από την μαγιά και όπως γράφω τα υλικά..!!Φτιάξτε το ζυμαράκι και αφήστε το για 20 λεπτά σκεπασμένο
Πάρτε αρκετή ζύμη στα χέρια σας σαν ένα μανταρίνι φτιάξτε μπαλάκια στρογγυλά και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί με λαδόκολλα
Αφήστε σκεπασμένες για 20 λεπτά ακόμα πάρτε ένα ποτήρι και πατήστε το ζυμαράκι στην μέση ,γεμίστε ξεκινώντας πρώτα με σάλτσα μπόλικο τυρί και βάλτε ότι αλλαντικά θέλετε εσείς
Μπέικον σαλάμι αέρος και ντομάτα τις δίνει ξεχωριστή γεύση, στις μισές έβαλα κιμά ωμό ανακατεμένο με 1 κρεμμύδι πιπεριά πράσινη σε κύβους πάπρικα γλυκιά λάδι κ αλάτι
Βάλτε αυγό στο γύρο γύρο τις πιτουλας και ψήστε σε προθερμασμενο φούρνο στους 200 μέχρι να ροδίσουν
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για κοφτό μακαρονάκι με κιμά και γιαούρτι
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. κοφτό μακαρονάκι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος μια φορά περασμένος
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
2 φλ. ψιλοκομμένες ντομάτες
1 καρότο τριμμένο
1 δαφνόφυλλο
1+ 1/2 φλ. γιαούρτι
1 φλ. κεφαλοτύρι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τον κιμά για 6′-7′. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και αφήνουμε να μαραθεί για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το καρότο. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τις ντομάτες και το δαφνόφυλλο και σιγοβράζουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα γι 20′.
Προσθέτουμε το μακαρονάκι στον κιμά και 4 φλ. βραστό νερό. Σιγοβράζουμε για 8′-10′ μέχρι το ζυμαρικό να πιει τα περισσότερα υγρά. Μη βράζετε δυνατά γιατί εξατμίζεται γρήγορα το υγρό της κατσαρόλας.
Αλατοπιπερώνουμε και φροντίζουμε στο τέλος το φαγητό να έχει κρατήσει τα υγρά του, να μην είναι τελείως στεγνό. Σε πιατέλα βαθιά κάνουμε στρώση κοφτό μακαρονάκι με κιμά, απλώνουμε το μισό γιαούρτι με το μισό κεφαλοτύρι και επαναλαμβάνουμε στρώση ζυμαρικά, γιαούρτι, κεφαλοτύρι. Σερβίρουμε αμέσως.