Συνταγές
Θαυμάσια μαρμελάδα βανίλια! Βγήκε τέλεια , σε γεύση και χρώμα !
Η Συνταγή είναι από Talida Marin – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό βανιλια γλυκα, πολύ ώριμα – ζυγισμένα χωρίς κουκούτσι,
ζάχαρη-300-400 γρ(αν θελετε βαλτε παραπανω],
χυμό από μισό λεμόνι,
100-200 γρ καρυδια [ αν θελετε]
1βανίλια.
Εκτελεση
Πλένουμε τα βανιλια, αφαιρούμε τα φύλλα και τις ουρές, τα κόβουμε στη μέση η πιο μικρα κομματια και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για τουλάχιστον 2 ώρες, ιδανικά μέχρι την επόμενη μέρα.
Όταν βράσει η μαρμελάδα, μαζεύουμε τον αφρό και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, τη βανίλια και την ψιλοκομμένη καρυδόψιχα, αλλά όχι πολύ μικρά κομμάτια.
Μπορείτε επίσης να προσθέσετε αμύγδαλα.Συλλέξτε σταδιακά όλο τον αφρό από τη μαρμελάδα και σκουπίστε τις άκρες του τηγανιού με ένα καθαρό, υγρό σφουγγάρι. Με αυτό τον τρόπο δεν υπάρχει κίνδυνος να καραμελώσει η μαρμελάδα και να έχει καφέ χρώμα.
Ανακατεύετε πάντα, απαλά, με ξύλινη κουτάλα.Αφήνουμε να βράσει για περίπου 30 λεπτά, αλλά όχι περισσότερο από 45 λεπτά, από τη στιγμή που θα αρχίσει να βράζει.
Τόσο ζεστό, βάλτε το σε καθαρά, τέλεια στεγνά, αποστειρωμένα βάζα.Βάλτε το καπάκι σφιχτά (ελέγχετε πριν είναι καλά, να κλείσει τέλεια) και βάλτε τα βάζα με το στόμιο προς τα κάτω. Σκεπάζεται με πετσετες και αφήνεται μέχρι την επόμενη μέρα.
Τώρα μπορείς και εσύ! Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Γιατί απλά στο σπίτι μπορείς να μαγειρέψεις τα πάντα!
Η Συνταγή είναι από Talida Marin – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.