Connect with us

Συνταγές

Θαυμάσια λαχταριστή πεντανόστιμη και πολύ αγαπημένη τούρτα κωκ

Published

on

87261720 1831251200339156 8649132873565077504 o

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η Συνταγή είναι από κ. ‎Tzela Antonopoulou‎ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Για ένα ταψί νούμερο 32

Υλικά

Για το παντεσπάνι
6 αβγά
1 φλ ζαχαρη
1 φλ αλεύρι γ.ο.χ
2 κ.σ γεμάτες κορν φλάουρ
1 κ.γ γεμάτο μπεικιν παουντερ
2 βανιλιες
μια πρέζα αλάτι
1 σφηνάκι κονιάκ

Για το σιρόπι
1 φλ ζαχαρη
1 1/2 φλ νερό
1 σφηνάκι κονιάκ

Για την κρέμα
6 φλ γάλα φρέσκο
7 κ.σ κοφτές ζάχαρη
5 κ.σ γεματες κορν φλάουρ
2 αβγά
2 βανιλιες
2 κ.σ βούτυρο αγελάδος Δωδώνη
μια πρέζα αλάτι
1/2 κ.γ μπεικιν παουντερ

Για την γκαναζ
200 γρ σοκολάτα γάλακτος
150 γρ σοκολάτα κουβερτουρα
220 ml γάλα εβαπορε
1 κ.σ μέλι

Εκτέλεση
Ξεκινάμε με το παντεσπάνι μου. Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με μία πρέζα αλάτι τα ασπράδια σε αφράτη μαρέγκα.

Οταν αφρατέψει η μαρέγκα μου ρίχνουμε βροχηδόν τη ζάχαρη και χτυπάω μέχρι να σφίξει πολύ καλά η μαρέγκα μου και να γυαλίσει.

Στη συνέχεια προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους, τις βανίλιες και το κονιάκ σιγά σιγά.

Σταματάμε το μίξερ. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το κορν φλάουρ μαζί και τα ενσωματώνουμε μέσα στο μείγμα με μία μαριζ με απαλές κινήσεις.

Βουτυρώνουμε το ταψάκι μου, βάζουμε το παντεσπάνι μου και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο αντιστάσεις για 25 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και ξεφορμαρουμε
Όταν κρυώσει τελείως τότε κόβουμε το παντεσπάνι μου σε δύο δίσκους.

Για το σιρόπι
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη μαζί μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ.

Για την κρέμα
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και τη ζάχαρη να κάψουν( κρατάμε ένα φλιτζάνι από το σύνολο που αναγράφεται στη συνταγή για να διαλύσουμε το κορν φλάουρ).

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το γάλα που κράτησα μαζί με τα αυγά, το κορν φλάουρ μια πρέζα αλάτι και τις βανίλιες και ανακατεύουμε καλά να διαλυθούν.

Οταν κάψει το γάλα μου προσθέτουμε λίγο από αυτό μέσα στο μείγμα των αυγών μου για να ανεβάσουμε τη θερμοκρασία τους.

Γυρίζουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα μου.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.

Πασπαλίστα προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ.

Ανακατεύουμε αρχικά με το σύρμα μου επιφανειακά έτσι ώστε να ψηθεί και να αφρίσει το μπέικιν. Στη συνέχεια ενσωματώνουμε καλά μέσα στην κρέμα μου.

Με αυτό το κολπάκι η κρέμα μου θα γίνει αφράτη και βελούδινη.

Συναρμολόγηση
Σε πιατέλα σερβιρίσματος βάζουμε τον πρώτο δίσκο από το παντεσπάνι μου το σιροπιάζουμε ,ρίχνουμε την κρέμα μου με προσοχή όπως είναι καυτή και τοποθετουμε το δεύτερο παντεσπάνι το οποίο σιροπιάζουμε και αυτό.

Αφήνουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία και τη βάζουμε όλη τη νύχτα στο ψυγείο ( ιδανικά).

Αφού παγώσει την επόμενη μέρα, η τούρτα θα φτιάξουμε τη γκαναζ σοκολάτας.

Για την γκαναζ
Σε ένα μπολ βάζουμε την σοκολάτα μου ψιλοκομμένη και το μέλι. Βράζουμε το γάλα μου και ρίχνουμε πάνω από τη σοκολάτα .

Αφήνουμε ένα λεπτο και ανακατεύουμε καλά να γίνει λεία.

Αφήνουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία της ( όχι να πήξει)και απλώνουμε πάνω στο γλυκό μου.

Αφήνουμε να παγώσει καλά και σερβίρουμε.

Η Συνταγή είναι από κ. ‎Tzela Antonopoulou‎ “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια υγιεινή συνταγή για να απολαύσετε καλαμάρι ψητό

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές1 ώρα ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές3 ώρες ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές5 ώρες ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές7 ώρες ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές9 ώρες ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές10 ώρες ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές24 ώρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές1 ημέρα ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές1 ημέρα ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές1 ημέρα ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές1 ημέρα ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές1 ημέρα ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές1 ημέρα ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές2 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές2 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές2 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές2 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές3 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές3 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Συνταγές3 ημέρες ago

Αγαπημένος συνδυασμός! Μελιτζάνες με χτένι στο φούρνο – η νοστιμιά του μοναδική

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατο και λαχταριστό τυρόψωμο με ντοματίνια

Συνταγές3 ημέρες ago

Εύκολη μηλόπιτα.. ένα θαυμάσιο κέικ αφράτο και γευστικότατο

Συνταγές4 ημέρες ago

Σπανακοτυρόπιτα σε ρολά που θα λατρέψουν οι καλεσμένοι σας

Συνταγές4 ημέρες ago

Τραγανές στριφτόπιτες με σπανάκι και τυρί – το φύλλο κρούστας τα σπάει!

Συνταγές4 ημέρες ago

Πάμε λοιπόν να δούμε καρυδόπιτα – ραβανί με ινδοκάρυδο που θα σου τρέχουν τα σάλια

Συνταγές4 ημέρες ago

Μπουκιά και συχγώριο – σουτζουκάκια φούρνου με πατάτες τηγανιτές.. Να τα δοκιμάσετε οπωσδήποτε..

Exit mobile version