Συνταγές
Θαυμάσια καρυδόπιτα πολύ νόστιμη και λαχταριστή
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
6 αυγά
8.κ.σ ζάχαρη
8.κ.σ σιμιγδάλι ψιλό
8 κ.σ καρύδι τριμμένο
1κ.γ κανέλα
1 κ.γ γαρύφαλλο
1 κ.γ μπέικιν
Σιρόπι
2 ποτ ζάχαρη
3 ποτ νερό
1 φλούδα λεμόνι
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα προσθέτουμε τους κρόκους έναν έναν την ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα! Προσθέτουμε το σιμιγδάλι την κανέλα το γαρύφαλλο το μπέικιν και στο τέλος τα καρύδια
Ψήνουμε σε ελαφρώς βουτηρομένο ταψάκι σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 40-50 λεπτά ανάλογα τον φούρνο
Για το σιρόπι
Βράζουμε τα υλικά μας 12-15 λεπτά.
Ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά. Κρύο γλυκό ζεστό σιρόπι.
Το ταψάκι που χρησιμοποίησα είναι 20 Χ30 εκ.
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς..
Ρίξε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική πρόταση για ζουμερή καρυδόπιτα γεμάτη με καρύδια σε ελάχιστο χρόνο εκτέλεσης
Υλικά
5 αυγά
1 κούπα τσαγιού γιαούρτι
2 κούπες τσαγιού ζάχαρη
2 κούπες τσαγιού αλεύρι
200 γρ. καρύδια
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι σόδα
κανέλα – γαρίφαλο – βανίλια
3 κουταλιές κονιάκ
ξύσμα λεμονιού
Σιρόπι:
3 κούπες ζάχαρη
3 1/2 κούπες νερό
1/2 ποτήρι μέλι
φλούδα λεμονιού
1 ξυλάκι κανέλας
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με ζάχαρη, μετά ρίχνουμε το γιαούρτι, το αλεύρι, το μπέκιν, την σόδα και όλα τα υπόλοιπα υλικά με τελευταία τα καρύδια και ανακατεύουμε καλά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο και αφού κρυώσει την σιροπιάζουμε με ζεστό το σιρόπι.
Διάβασε ακόμα στοTastyday.gr