Συνταγές
Θαυμάσια γλυκιά γαλατόπιτα – αγαπημένο και γευστικότατο γλυκό
Είναι ωραίο ελαφρύ γλυκάκι ένα από τα λίγα που ήξερε να μας κάνει η μητέρα μου… δεν έχει σιρόπι ούτε πολύ ζάχαρη και τρώγεται ευχάριστα…
Μπορούμε να το σερβίρουμε με άχνη και κανέλα όπως τη μπουγάτσα ή με βύσσινο γλυκό κουταλιού….
Η Συνταγή είναι από Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
βαζουμε ενάμιση κιλό γάλα σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί αρκετά (κράτησα 1 κούπα) μαζί με ενάμιση ποτήρι ζάχαρη.
Σε ένα μπωλ χτύπησα 4 αυγά 1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλο 4 γεμάτες κουταλιές κορν φλάουρ 4 βανιλιες και το γάλα που κράτησα…
Σιγά σιγά με προσοχή το βάζουμε στην κατσαρόλα με το καυτό γάλα ανακατεύοντας γρήγορα να πήξει…
Όταν κατεβάσουμε απ τη φωτιά ρίχνουμε 120 γρ βούτυρο.
Ανοίγουμε 5 φύλλα πολύ ψιλά (η 5 φύλλα κρούστας)
τα στρωνουμε στο ταψί και ενδιάμεσα ρίχνω λίγη κανέλα και λίγη ζαχαριτσα.
Ρίχνουμε τη γέμιση και από πάνω :
Χτυπάμε 1 αυγό με λίγο γάλα 2 κ. σούπας σπορέλαιο και 2 κ. σ. ζαχαρη….(για να κάνει κρουστά)
Ψήνουμε 50 λεπτά στις αντιστάσεις 200 β.
Για το φυλλο :
300 γρ αλεύρι γ. ο. χ.
Λίγο αλατι
2κ.σ.λαδι
2κ.σ.κρασι ασπρο
Νερό όσο πάρει.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κάνουμε 5 μπαλακια.
ανοίγουμε πολύ λεπτά φύλλα…. αλλιώς κρούστας….
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Δείτε πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Η Συνταγή είναι από Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.