Γλυκα
Η τούρτα αμυγδάλου με την φανταστική κρέμα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Πολύ νόστιμη τούρτα αμυγδάλου για να φτιάξουμε αυτό το Σαββατοκύριακο στην κουζίνα μας!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitris Michailidis
Υλικά
1 βανιλίνη
2 κρόκοι αυγών
40 γρ. ζάχαρη
2 κ.γ. κορν φλάουρ
250 γρ. γάλα
300 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
200 γρ. αμύγδαλα φιλέ, καβουρδισμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτο βήμα για την συνταγή είναι να βάλουμε ένα κατσαρολάκι στο μάτι της κουζίνας και να αδειάσουμε σε αυτό το γάλα, τους 2 κρόκους αυγών, τη ζάχαρη, και το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε καλά με το αναδευτήρι μέχρι να βράσει το μίγμα.
Αφού το μίγμα αρχίσει να βράζει, βγάζουμε το κατσαρολάκι από την κουζίνα, και προσθέτουμε τη βανιλίνη. Ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια, βάζουμε μεμβράνη μαγειρικής να ακουμπήσει ελαφρώς επάνω στο μίγμα στο κατσαρολάκι και αφού κρυώσει στη θερμοκρασία δωματίου, το βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσει τελείως.
Κατόπιν, βγάζουμε το κατσαρολάκι από το ψυγείο και αφαιρούμε τη μεμβράνη. Ανακατεύουμε για λίγο με τη μαρίζ.
Αδειάζουμε στη συνέχεια το μίγμα αυτό σε ένα μπολ.
Χτυπάμε τη φυτική κρέμα γάλακτος και αφού γίνει σαντιγύ, την αδειάζουμε στο μπολ. Ανακατεύουμε με το αναδευτήρι πολύ καλά και έτσι φτιάχνουμε την κρέμα για το γλυκό μας.
Παίρνουμε ένα φύλλο παντεσπάνι των 20 εκατοστών, το βάζουμε επάνω σε ένα μεγάλο δίσκο και με ένα πινέλο το ποτίζουμε καλά με σιρόπι που έχουμε φτιάξει με νερό και ζάχαρη.
Βάζουμε ένα τσέρκι- φόρμα κλείνοντας περιμετρικά το φύλλο από το παντεσπάνι και με τη μαρίζ αδειάζουμε 3 περίπου δόσεις από την κρέμα, το οποίο στρώνουμε με τη σπάτουλα.
Τοποθετούμε το δεύτερο φύλλο παντεσπάνι επάνω από την κρέμα στο τσέρκι. Με το πινέλο, ποτίζουμε ξανά με σιρόπι το δεύτερο αυτό παντεσπάνι.
Ξαναβάζουμε ποσότητα από την κρέμα με τη μαρίζ επάνω από το δεύτερο φύλλο παντεσπάνι, και το στρώνουμε με τη σπάτουλα.
Κατόπιν, βάζουμε το τσέρκι στην κατάψυξη για 2 ώρες.
Στην συνέχεια, βγάζουμε το τσέρκι από την κατάψυξη, και το αφαιρούμε από το γλυκό πιέζοντας το τσέρκι προς τα κάτω. Για να γίνει αυτό πρέπει να τοποθετήσουμε το γλυκό μαζί με το τσέρκι επάνω σε ένα στρογγυλό κολωνάκι στον πάγκο της κουζίνας.
Με τη σπάτουλα, στολίζουμε με κρέμα την τούρτα περιμετρικά.
Πασπαλίζουμε την τούρτα με τα αμύγδαλα φιλέ σε όλη την επιφάνεια της και κατόπιν την αφήνουμε να ξεπαγώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Στολίζουμε με το κορνέ το επάνω μέρος της τούρτας και προσθέτουμε και κομμάτια από γλυκό κεράσι.
Η τούρτα αμυγδάλου μας είναι έτοιμη! Δες την συνταγή αναλυτικά στο βίντεο παρακάτω:
Κάνε εγγραφή στο κανάλι Dimitris Michailidis.