Συνταγές
Πολύ ωραία και λαχταριστά καταιφάκια φωλίτσες- μπουκίτσες με αμύγδαλο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
500 γρ καταιφι
250 γρ βούτυρο αγελάδος Δωδώνη
200 γρ αμυγδαλοψυχα ωμή
Σιρόπι
3 ποτήρια νερό
4 ποτήρια ζάχαρη
Χυμό από μισό λεμόνι
1 ξύλο κανέλας
Φλούδα από μισό λεμόνι
Εκτέλεση
Αρχικά αφρατευουμε το καταιφι μου .
Παίρνουμε τουφιτσες και τυλίγω στο δείκτη του χεριού μου προσεχοντας κάθε φορά να παίρνουμε ιδια ποσότητα για να βγουν όλα στο ίδιο μέγεθος
Δεν τυλίγουμε πολύ σφιχτά για να περάσει το σιροπακι. Τραβάμε το δάχτυλο από τη φωλιτσα και τοποθετουμε σε ταψακι που έχουμε βουτυρωσει
Μέσα σε κάθε φωλιτσα βάζουμε από 2 αμύγδαλα!!! Τελειώνοντας με τις φωλιές λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά στις φωλιες μου για να βουτυρωθουν σωστά
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς έως ότου πάρουν ωραίο βαθύ χρυσαφί χρώμα. Βγάζουμε από το φούρνο μου και ετοιμάζουμε το σιρόπι μου. Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 3-4 λεπτά.
Αφήνουμε 1 λεπτό να κάτσει ο βρασμός και σιροπιαζουμε με κουτάλα σιγά σιγά τα καταιφακια ( με καυτό το σιρόπι και ζεστά τα καταιφακια)
Αφήνουμε το γλυκό να τραβήξει το σιρόπι και να κρυώσει καλά και τοποθετουμε σε καραμελοχαρτα
Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.