Συνταγές
Η πιο κατάλληλη πάστα για κάθε τραπέζι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Δέσποινα Αθηνέου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για αυτην την παστα ταψου θα φτιαξουμε το παντεσπάνι 300 αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 4 αυγά 200 ζαχαρη 200 γαλα 100 ηλιέλαιο 2 βανιλιες .2 κουταλιές κακαο. Χτυπάμε την ζαχαρη με τα αυγά και της βανιλιες οσοτου ασπρίσουν συνέχεια ρίχνουμε το γαλα το λαδι χτυπά με για λιγο ρίχνουμε το αλεύρι το κακαο.
Το ρίχνουμε σε ενα τετράγωνο ταψάκι και ψυνω για 15 λεπτά στο αερα πριν το βγαλουμε δοκιμάσω με ενα μαχαίρι να δούμε αν εχει ψυθει και το αφηνο να κριοσι. Σε ενα κατσαρολάκι 1 φλιτζάνι νερο 1 ζαχαρη μισό φλιτζάνιακι κονιάκ το βραζουμε για λιγο και οταν κρυωσει με ενα κουταλι το περιχύνουμε επανω στο παντεσπάνι.
Για την κρεμα θα χρειαστεί
500 κρεμα γαλαχτος και 1 κουτι ζαχαρουχο καραμελομενο χτύπαμε την σαντιγί στην συνέχεια ρίχνουμε το γαλα το χτύπαμε για λιγο μετα το ριχνω επάνω στο παντεσπάνι το στρονουμε το βαζουμε για 2 ωρες στο ψυγείο .
Σε ενα μπολ ρίχνουμε 150 γραμμάρια γαλα εβαπορέ στο μικροκύματα να βρασι και ψιλοκοβης 300 γραμμάρια κουβερτούρα να λιοσι. Στο τελος Ρίχνουμε απο επάνω και την στολίζουμε με οτοι έχουμε.Και του χρόνου χρονιά σε όλους σας.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..
Η Συνταγή είναι από Δέσποινα Αθηνέου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.