Συνταγές
Η πιο εύκολη μηλόπιτα που θα την φτιάχνεις συνέχεια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
5 αυγά
1 ποτ,ζάχαρη
1 ποτ. ηλιέλαιο
1κσ. ανθονερο
1/3ποτ.γαλα
1 βανίλια
3 κουταλάκια μπεικιν πάουντερ
2 1/4 ποτ αλεύρι
1/2-1 ποτ.αμύγδαλα αλεσμενα,
6–7 μήλα τριμμένα στον αδρο.
Εκτελεση
Βάζουμε (στα μήλα) 4–5 κουταλιές ζάχαρη, 1/2 ποτήρι αμύγδαλα, λίγη κανέλα, ανθονερο. Βάζουμε το μισό κέϊκ σε ταψί ή pyrex (ορθογώνιο) το βάζουμε ζικ-ζακ για να πάει παντού και να έλθει αφράτο.Τα μήλα που αναμειξαμε τα βάζουμε στην μέση. Το υπόλοιπο μείγμα απο πάνω. Τέλος αμύγδαλα απο πάνω ( και 1 κουταλάκι ζάχαρη).Ψήνουμε για 50 λεπτά
σε προθερμασμένο φούρνο στους 170βαθμους.
Μπαγκλαβαδάκια πεντανόστιμα!
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στα σπασμένα αμύγδαλα κανέλα, ζάχαρη και ανθονερο Κάθε φύλλο το κόβουμε στην μέση. Βάζουμε ένα κουταλάκι γεματο αμύγδαλα.
Μετα με πινέλο το αλείφουμε με λάδι. Το τυλίγουμε όπως τυλίγουμε τα κουπέπια.Στο πιάτο κάθε ένα που κάνουμε αλείφουμε με λάδι.
Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 160 βαθμούς γύρω στα 50 λεπτά
Σιρόπι:
2.1/2 ποτ νερό. 2.1/2 ποτ ζάχαρη , λίγο χυμό λεμονιού, κανελα,ανθονερο ,1 κουταλάκι μέλι στο τέλος. Να βράσει για 5 λεπτα.
Ζεστά τα μπαγκλαβαδάκια. Βάζουμε 3-4 στο σιρόπι κάθε φορα ή όλα μαζί όπως είναι στο pyrex.
Δεν σκεπάζουμε γιατί θα μαλακώσουν.
Περιηγηθείτε σε νόστιμες και δημιουργικές συνταγές.
Ετοιμάστε γρήγορα πιάτα και απολαύστε τον υπόλοιπο χρόνο τρώγοντας τα.
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.