Συνταγές
Η πιο γνωστή τυρόπιτα είναι της Σκοπέλου – χαρακτηριστικό της το αρωματικό κατσικίσιο τυρί στη γέμιση
Η Συνταγή είναι από κ. “Betty Kaltsa”.
ΜΕΡΙΔΕΣ 5-6
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΖΥΜΑΡΙ
500γρ αλεύρι
Αλάτι
1κσ ελαιόλαδο.
1κγ ξύδι
νερό χλιαρό ώστε να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
νισιστέ για να ανοίξουμε το φύλλο.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΓΕΜΙΣΗ
500 γρ κατσικίσιο τυρί
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Φρέσκο θυμάρι.
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα .
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
ανακατεύουμε το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης Ρίχνουμε σιγά σιγά το νερό ζυμώνουμε ώστε να έχουμε μία μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Θρυμματίζουμε με ένα πιρούνι το τυρί μας .Προσθέτουμε το πιπέρι (ανάλογα με το πόσο πικάντικο το θέλουμε) και το θυμάρι.
Απλώνουμε στον πάγκο μας νισιστέ κόβουμε το ζυμάρι μας σε δύο μπάλες.
Ανοίγουμε με τον πλάστη μας το φύλλο αφού το πασπαλίζουμε με νισιστέ .Κόβουμε σε 2- 3 λωρίδες
Γεμίζουμε την κάθε λωρίδα με το τυρί, διπλώνουμε και το στρίβουμε σε σαλίγκαρο. κάνουμε το ίδιο και με το άλλο φύλλο.
Στο τηγάνι βάζουμε ηλιέλαιο και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά. Τοποθετούμε τις πίτες μας και χαμηλώνουμε την φωτιά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα και να ψηθούν καλά.
Μόλις είναι έτοιμες τις βγάζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας .Τρώγονται ζεστές με μέλι αν θέλουμε αλλά είναι τό ίδιο νόστιμες και κρύες.
Η Συνταγή είναι από κ. “Betty Kaltsa”.