Συνταγές
Η πιο αφράτη ζύμη για κρουασάν με βουτυρένια γεύση !
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Πολίτικη κουζίνα Αλίντα Κανάκη”.
Υλικά :
1 κρόκο αυγού
1 ποτήρι ζεστό νερό (200 ml)
1 ποτήρι ζεστό γάλα (200 ml)
μισό ποτήρι λάδι (100 ml)
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη (40 γρ.)
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (6 γρ.)
1 πακέτο στιγμιαία μαγιά (11 γρ.)
5 ποτήρια αλεύρι (500/550gr) για όλες τις χρήσεις (η ποσότητα μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την ποιότητα του αλευριού, προστίθεται ελεγχόμενα)
125 γρ βούτυρο
Για την επικάλυψη
κρόκος αυγού + 1 κουταλάκι του γλυκού γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη, προσθέτουμε ελεγχόμενα το αλεύρι έως ότου πετύχουμε μια μέτρια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε μέχρι να φουσκώσει, στην συνέχεια ανοίγουμε 10 φύλλα σε μέγεθος ενός πιάτου του γλυκού, αλείφουμε με μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου το κάθε φύλλο και τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο
Σκεπάζουμε τα φύλλα με μεμβράνη και αφήνουμε να παγώσει το βούτυρο για μισή ώρα στο ψυγείο. Βγάζουμε από το ψυγείο το αναποδογυρίζουμε και ανοίγουμε σε μεγάλο φύλλο, κόβουμε 16 τρίγωνα ή στο μέγεθος που θέλουμε.
Τυλίγουμε κρουασάν κάθε τρίγωνο τοποθετούμε σε ταψί με αντιπολιτικό χαρτί αφήνουμε για 20 λεπτά να φουσκώσουν
Αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν. Ότι πιο απολαυστικό έχετε φάει ποτέ
Απολαύστε τα !
*με το “φρέσκο” βούτυρο η γεύση θα είναι σούπερ απολαυστική!
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Η Συνταγή είναι από “Πολίτικη κουζίνα Αλίντα Κανάκη”.