Συνταγές
Η νοστιμιά του δεν περιγράφεται! Μοσχαράκι κοκκινιστό με πουρέ μελιτζάνας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Τέλειο Πολίτικο φαγητό με μοσχαράκι κοκκινιστό που θα το κάνετε συνέχεια.
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics
Υλικά
600 γρ. μοσχαράκι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
250 ml. κόκκινο κρασί
250 ml. σάλτσα ντομάτας
2 σκελίδες σκόρδο
2 έως 3 φύλλα δάφνης
10 κόκκους μπαχάρι-πιπέρι
5 ή 6 μελιτζάνες
χυμό λεμονιού
50 γρ. βούτυρο
1 κουταλιά αλεύρι
1 κουταλιά νισεστέ
350 ml. γάλα
100 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο
ρίγανη, αλάτι, ελαιόλαδο, νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή ρίχνοντας σε μία χύτρα ή κατσαρόλα αρκετό ελαιόλαδο, και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Βάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.
Όταν ροδίσει το κρεμμύδι, προσθέτουμε στην κατσαρόλα το μοσχαράκι και σοτάρουμε.
Σβήνουμε προσθέτοντας το κόκκινο κρασί και αφήνουμε για 10 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ανακατεύουμε για λίγο το μίγμα.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε στην κατσαρόλα την σάλτσα ντομάτας, λίγο αλάτι, 10 κόκκους μπαχάρι και πιπέρι, το σκόρδο, τα φύλλα δάφνης, ρίγανη, και ανακατεύουμε.
Το επόμενο βήμα, είναι να ρίξουμε στην κατσαρόλα αρκετό νερό ώστε να βράσει. Ανακατεύουμε το μίγμα.
Κλείνουμε το καπάκι της χύτρας και μαγειρεύουμε για 2,5 έως 3 ώρες.
Σε ένα ταψί βάζουμε αντικολλητικό χαρτί. Βάζουμε στο ταψί τις μελιτζάνες και με ένα πιρούνι τις τρυπάμε. Στη συνέχεια βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς έως ότου οι μελιτζάνες να μαλακώσουν.
Μετά από το ψήσιμο, βγάζουμε τις μελιτζάνες από το ταψί και τις βάζουμε σε ένα κλειστό τάπερ για μισή ώρα. Μετά από αυτό τον χρόνο ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες με ένα μαχαίρι και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
Ρίχνουμε στο μπολ νερό έως ότου να καλυφθούν οι μελιτζάνες και χυμό από μισό λεμόνι.
Κατόπιν, στραγγίζουμε τις μελιτζάνες με τα χέρια μας και τις βάζουμε στο multi όπου και τις πολτοποιούμε.
Λιώνουμε στο τηγάνι 50 γραμμάρια βουτύρου και προσθέτουμε μία κουταλιά αλεύρι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε και την μία κουταλιά νισεστέ.
Στη συνέχεια, αδειάζουμε τον πολτό από τις μελιτζάνες, ανακατεύουμε και όταν το μίγμα πολτοποιηθεί ρίχνουμε στο τηγάνι σταδιακά και τα 350 γραμμάρια γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Κατεβάζουμε το τηγάνι από την φωτιά και ρίχνουμε το τριμμένο κίτρινο τυρί. Ανακατεύουμε και ο πουρές μας είναι έτοιμος.
Η συνταγή έχει τώρα ολοκληρωθεί, σερβίρουμε τον πουρέ στο πιάτο και από πάνω το μοσχαράκι.
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μας, μπείτε ΕΔΩ για όλες τις καινούργιες και εύκολες συνταγές.
Τώρα μπορείτε απλα να απολαύστε to μοσχαράκι κοκκινιστό!
Δείτε όλη την διαδικασία με αναλυτικά βήματα στο παρακάτω βίντεο :
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics – Για να βλέπετε πρώτοι τα βίντεο !