Συνταγές
Η Μαγειρίτσα της Γιαγιάς, να θες να φας και δεύτερο πιάτο
Το Πάσχα είναι προ των πυλών και φτάνει η ώρα για την αγαπημένη μας μαγειρίτσα! Εύκολη συνταγή και πολύ νόστιμη που θα σε κάνει να θες να απολαύσεις και δεύτερο πιάτο!
Υλικά
6 φρέσκα κρεμμυδάκια
½ ματσάκι άνηθο
½ ματσάκι μαϊντανό
1 μαρούλι
Ελαιόλαδο
1 συκωταριά (συκώτι, καρδιά, νεφρά και έντερα)
½ φλυτζάνι ρύζι καρολίνα
Νερό
1 ζωμό βοδινό
Αλάτι-πιπέρι
2 αυγά
2 λεμόνια
Προετοιμασία
Από το πρωί πλένουμε τα έντερα. Το σωστό είναι να τα πλύνετε με πολύ νερό κάτω από τη βρύση, να τα γυρίσετε και να τα πλύνετε ξανά. Χρησιμοποιήστε ένα ξυλαράκι ή ένα ξύλινο καλαμάκι ή κάτι παρόμοιο. Περάστε το μέσα στο έντερο, φτάστε το μέχρι το τέλος, γυρίστε και επαναλαμβάνετε.
Αφήστε τα έντερα μέσα σε μία λεκάνη με νερό και ξύδι για να ασπρίσουν και να ξεμυρίσουν, για τουλάχιστον δύο ώρες. Επίσης, ρίξτε όλα τα εντόσθια και έντερα μέσα σε νερό που βράζει. Ξαφρίστε και αφήστε να βράσουν για 10 λεπτάκια. Τέλος, κόψτε τα εντόσθια σε μικρά κυβάκια.
Εκτέλεση
Ξεκινάμε την συνταγή μας και κόβουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το μαϊντανό και το μαρούλι. Στην συνέχεια, τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια σε καυτό ελαιόλαδο. Έπειτα, προσθέτουμε τα εντόσθια και τα σοτάρουμε.
Όταν πάρουν χρώμα βάζουμε το μαϊντανό, τον άνηθο, το ρύζι, το μαρούλι, τον ζωμό βοδινό και καλύπτουμε με νερό. Βράζουμε για 30 λεπτά στην χύτρα.
Κατόπιν, δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε όσο εμείς επιθυμούμε.
Συνεχίζουμε και χτυπάμε τα αυγά μαζί με τον χυμό από τα λεμόνια. Έπειτα, προσθέτουμε σιγά σιγά ζεστό ζουμί από την σούπα και ανακατεύουμε καλά.
Όταν πάρει θερμοκρασία ρίχνουμε το αυγολέμονο στην μαγειρίτσα και ανακατεύουμε ελαφρώς.
Η μαγειρίτσα μας είναι έτοιμη! Καλή απόλαυση και καλή Ανάσταση!
Δες αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί:
Κάντε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι, πατώντας εδώ!