Συνταγές
Η κατάλληλη σπιτική τούρτα για κάθε περίσταση – για αρχάριες και αρχάριους!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Dina Doriza – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά για το παντεσπανι (βγάζει 3 δίσκους παντεσπανι)
3 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι που φουσκωνει μόνο του
2 φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού γάλα εβαπορέ
6 αβγά μεγάλα χωρισμένα
1 φλυτζάνι του τσαγιού κακαο Όχι γεμάτο
250 γρ βούτυρο φρέσκο η βιταμ
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
2 Βανιλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βούτυρο, κατόπιν ριχνουμε την ζάχαρη και χτυπάμε καλά. Μετά ριχνουμε τους
Κρόκους έναν έναν συνεχίζουμε για λίγο το χτύπημα και στη συνέχεια προσθέτουμε όλα Τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος τα ασπράδια σε μαρέγκα .Το αλεύρι με το κακάο και το Μπεκιν παουντερ κ την βανίλια τα κοσκινιζουμε όλα μαζί!
Το βάζουμε σε ένα ταψί 28νούμερο αλευρωμενο και βουτυρωμενο και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς πάνω κάτω αντίσταση
Γύρω στα 45 λεπτά ανάλογα πάντα με τον φούρνο. Τρύπηστε το πρώτα για να βεβαιωθείτε ότι είναι έτοιμο.
Υλικά για το σιρόπι
1 ποτήρι του νερου ζάχαρη
2 ποτήρια του νερού νερό
Λίγο κονιάκ αν θέλετε
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να πάρει βράσει και να λιώσει η ζάχαρη
Και ύστερα το βγάζουμε από την φωτιά κ ριχνουμε το κονιάκ.
Για την σαντιγί
3 κουτιά σαντιγί στο μεταλλικό κουτί
300 γρ τυρί κρέμα
1 πακέτο μπισκοτα Oreo
3 φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το 1 1/2 κουτί σαντιγί με την μισή ζάχαρη άχνη να αφρατεψει ύστερα προσθέτουμε το τυρί κρέμα κ το Χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί.
Στο τέλος προσθέτουμε 8 με 10 μπισκοτα αλεσμένα και τα ανακατεύουμε
Για την διακόσμηση Χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα με την υπόλοιπη ζάχαρη!
Η Συνταγή είναι από Dina Doriza – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.