Συνταγές
Η καλύτερη μήλοπιτα που θα την φτιαχνεις για χρόνια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Kalliopi Lisgari – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
250 βιταμ
4 αυγά
2 φλυτζανια ζάχαρη
1 φυτζανι φαρινα
4 μηλα
2 κουταλακια κανέλα
1 σφηνακι κονιάκ
2 βανιλιες
Λίγα καρύδια
* παντα μετράμε ολα τα υλικά με το ιδιο σκεύος.Εδω μετρησα με φλυτζανι τσαγιού τη ζάχαρη και το αλεύρι. ~250γρ
** το βουτυρο οπως αναφερω μπαινει στο σιροπι. Ειναι το farine up.Τα μηλα οχι πολυ λεπτα . Οπως οταν το προσφερουμε για φρουτο
Εκτέλεση
Σε ενα κατσαρολακι ζεσταινουμε το βούτυρο με το 1 φλυτζανι ζάχαρη την κανέλα και το κονιάκ να γινουν σιροπι.
Καθαριζουμε τα μήλα τα κοβουσε σε ροδελες,και τα τοποθετουμε σε ταψι Νο 26 σε δυο σειρές βαζονταντας στο κέντρο της ροδελας καρύδι.
Περιχυνουμε με το σιροπι που εχουμε φτιάξει.
Στο μιξερακι χτυπαμε το δεύτερο φλυτζανι ζάχαρη με τα αυγά τις βανιλιες και το αλεύρι και τα ρίχνουμε στο ταψι πανω απο τα μήλα.
Ψηνουμε στους 180ο στον αέρα.
Αποριες παντα δεκτές.
Αφου βγαλουμε το ταψι απο το φουρνο κρυωνει το γλυκο μας και το αναποδογυριζουμε με μια πιατελα.
*** Λειωνουμε το βουτυρο σε σιγανη φωτια δεν το βραζουμε το σιροπι και το ριχνουμε πανω απο τα μηλα. Ναι ειναι ζεστο. Αυτο μετα με το ψησιμο θα νοτισει το κεικ μας και θα καραμελωσει.
Αυτο φαινεται στη φωτογραφια.
Ολα εχουν τη σημασια τους για το αποτελεσμα.
Γιατί όπως και να το κάνουμε ένα σπιτικό φαγητό είναι πιο υγιεινό από ένα αντίστοιχο που θα αγοράσουμε απ’ έξω.
Η Συνταγή είναι από Kalliopi Lisgari– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.