Συνταγές
Η γρήγορη , η εύκολη , η νόστιμη κοτόπιτα με χειροποίητο φύλλο τσακ μπαμ.
Γιατί αν σου έχει μείνει κοτόπουλο , δεν πετιέται αλλά γίνεται πίτα
Η Συνταγή είναι από xristiannascooking_ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
Φύλλο
150 μλ νερό
50 Γρ λάδι
350 γρ αλευρι
1 Κ.σ ξίδι
1 Κ.γ αλάτι
Γέμιση
1 κρεμμύδι
3 Πολύχρωμες πιπεριές (πράσινη ,πορτοκαλί , κόκκινη )
1 ποτήρι του κρασιού κρασι
1 Κ.σ πελτέ
Κοτόπουλο σε κομμάτια
150 γρ μιξ διάφορων κίτρινων τυριών
150 γρ φέτα τριμμένη
Πάπρικα
Ρίγανη
Αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ βάζουμε τα υλικά για το φύλλο και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα εύπλαστο ζυμάρι . Αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί μέχρι να κάνουμε την γέμιση .
2. Σε ένα αντικολλητικό σωταρουμε το κρεμμύδι με τις πιπεριές . Ρίχνουμε την πάπρικα και λίγο αλάτι .Πρόσθετουμε το κοτόπουλο και αφήνουμε για 3-4 λ.
Σβήνουμε με το κρασι . Περιμένω να εξατμιστεί και ριχβουμε το πελτέ . Περιμένουμε να μαγειρεύθει Κ να μαλακώσουν τόσο όσο τα λαχανικά .
3. Μετά από 20 λ αφαιρούμε από την φωτιά & ρίχνουμε τα τυριά .
4. Σε μια αλευρωμενη επιφάνεια κόβουμε το ζυμάρι σε δυο κομμάτια και ανοίγουμε το φύλλο.
Λαδωνουμε ένα ταψί μικρό 25 εκ η 28 και βάζουμε το ένα φύλλο από πάνω γέμιση Κ έπειτα το άλλο. Λαδωνουμε Κ πασπαλίζουμε με νέρο. Χαράζουμε και ρίχνουμε σουσάμι .
5. Ψήνουμε στους 180 για 35 λ στις αντιστάσεις .
Η Συνταγή είναι από xristiannascooking_ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.